Ultima oră

Liderii interlopilor, supravegheati de Politie

Raluca Manolache
30 aug 2008 1116 vizualizări
Seful Politiei vrincene recunoaste ca si in Vrancea exista potentiale grupuri infractionale u ministrul de interne i-a convocat pe sefii de politii judetene pentru a le cere masuri dupa episoadele violente de la Craiova

Combaterea violentei stradale si destramarea grupurilor infractionale, dupa incidentele violente de la Craiova, dar si descurajarea legaturilor oculte dintre interlopi si politisti au fost principalele teme abordate ieri in cadrul videoconferintei sustinute de Ministrul de Interne, Cristian David, cu sefii politiilor judetene. Ministrul i-a convocat pe toti sefii de politie din tara la Constanta pentru a lua in discutie evenimentele petrecute la Craiova, unde un lider al lumii interlope a fost impuscat mortal cu un revolver in fata locuintei sale, crima care s-a lasat cu o adevarata desfasurare de forte a interlopilor din sudul tarii. Comisarul sef Sandel Doaga, seful Politiei judetene, spune ca Vrancea nu a fost nominalizata printre judetele cu probleme, insa au fost cerute masuri ferme pentru ca situatia sa nu degenereze. Ministrul s-a referit in special la grupurile infractionale care isi finanteaza activitatea din camatarie, prostitutie, santaj, jocuri de noroc, recuperari sau trafic cu obiecte de lux. Comisarul sef Sandel Doaga recunoaste ca exista posibile grupuri infractionale care ar putea ridica probleme in judet, formindu-se in acest sens o echipa de ofiteri specializati pentru monitorizarea grupurilor implicare in activitati de crima organizata. "Aceasta intilnire a avut drept scop identificarea masurilor pentru desfiintarea acestor grupuri infractionale. La nivel de judet exista de aproximativ doua luni un grup de lucru care analizeaza situatia. Avem in atentie potentiale grupuri infractionale, dar nu avem probleme la fel de mari ca in alte judete. Ofiterii specializati care supravegheaza aceste grupuri au stat de vorba cu posibilii lideri pentru a preintimpina actiuni violente. Exista o buna colaborare cu Parchetul, cu Justitia si nu vom avea probleme in judet", considera comisarul sef Sandel Doaga. In aceste conditii, vrincenii pot dormi linistiti, in speranta ca evenimente asemanatoare celor petrecute la Craiova nu vor avea loc si la noi in judet. Totusi, si in Focsani a avut loc recent un episod violent ocazionat de crima produsa in cartierul Bahne. Ministrul de Interne le-a cerut sefilor de politii judetene sa monitorizeze si subordonatii, pentru a nu exista legaturi intre ofiteri si lumea interlopa, dar a promis si sprijin pentru politistii curajosi care pot deveni victime ale agresiunilor in timpul exercitarii profesiei. In plus, cei care vor declara razboi interlopilor vor putea primi recompense. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.