Ultima oră

Un barbat cu handicap a murit în fata comisiei de expertizare

Mihaela Beșleagă
29 aug 2008 964 vizualizări
Cel mai probabil acesta a cedat din cauza stresului generat de consult Membrii comisiei de expertiza pentru persoanele cu handicap au fost pusi ieri in fata unei situatii socante. Un barbat cu infirmitate, incadrat in gradul II de handicap, in virsta de 49 de ani, din comuna Sihlea, a decedat ieri dupa-amiaza, in jurul orelor 14.00, in timp ce se afla in fata comisiei de expertizare, in biroul in care isi desfasoara activitatea membrii Serviciului de Evaluare Complexa, la sediul Directiei pentru Protectia Persoanelor Adulte cu Handicap (DPPAH).

Cauza decesului este, cel mai probabil, un infarct miocardic, cu atit mai mult cu cit, din studierea documentelor depuse in vederea reexpertizarii a reiesit ca Gelu P. era in evidenta institutului de Boli Cardiovasculare, cu afectiuni din anul 1994. Barbatul era programat pentru reexpertizare, pentru ca certificatul de incadrare in gradul de handicap expira in luna august. Inainte de a intra la consult, barbatul si-a exprimat ingrijorarea ca medicii ar putea sa nu-i mai acorde pensie in continuare. Se stie ca o expertiza genereaza o stare de stres pentru pacienti. Dupa cum sustin medicii, fara a arata prin semne clinice faptul ca se simte rau, barbatul a intrat in biroul Serviciului de Evaluare Complexa, a discutat cu membrii acestuia, iar cind s-a ridicat, pentru a parasi incaperea, si-a pierdut cunostinta. Imediat, medicul generalist din cadrul Serviciului i-a acordat primul ajutor si a fost anuntat Serviciul de Ambulanta, care a preluat cazul. Dupa o ora de resuscitare, personalul de la Salvare a constatat decesul barbatului. Acest caz este unul fara precedent, fiind pentru prima data in istoria comisiei cind se inregistreaza un deces chiar la expertizare. "Regretam situatia nefericita, fiind primul caz de acest gen cu care institutia nostra se confrunta, de la infiintare si pina in prezent", precizeaza Daniela Nicolas, directorul DPPAH. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.