Ultima oră

Cersetorii, pusi pe fuga de politisti

Raluca Manolache
28 aug 2008 667 vizualizări
"Singura lui meserie este cersetoria. Si cistiga bine. Tu cit muncesti pentru salariu?", i-au intrebat politistii pe focsaneni ieri

Politistii au demarat ieri o campanie "Nu incuraja cersetoria!" prin care se doreste dezvatarea oamenilor de a mai da bani cersetorilor. Politistii de la proximitate si lucratorii de la Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii au iesit in strada pentru a imparti pliante informative si pentru a discuta cu oamenii pe acest subiect. Zonele vizate de oamenii legii au fost Bazar, Piata Moldovei, Pasajul Mercur, Romarta si Complex Modern, iar unul dintre mesajele transmise de politisti a fost "Singura lui meserie este cersetoria. Si cistiga bine. Tu cit muncesti pentru salariu?". "Incercam sa expulzam aceste persoane din Focsani. Cele mai multe persoane care practica cersetoria sint din Buzau si Vaslui si de cele mai multe ori incercam sa ii trimitem in localitatile de domiciliu", a precizat agent sef Traian Rusu, de la Politia de Proximitate. Persoanele care s-au oprit si au stat de vorba cu oamenii legii s-au aratat inpresionate de aceasta initiativa. "Ca cetatean am anticipat aceasta actiune si nu mai dau bani cersetorilor. Am ajutat o femeie si mi-am dat seama mai tirziu ca nu trebuia. Sint doar trucuri ca sa ne ia banii", a mentionat Ionel Boc, din Focsani. Si Gheorghe Zaharia, din Tataranu a fost instiintat cu privire la aceasta actiune. "La munca cu ei, nu la intins mina! Si noi muncim ca sa supravietuim", a spus omul. Actiunea realizata i-a pus ieri pe fuga pe cei care stau cu mina intinsa si apeleaza la mila trecatorilor. Cu toate acestea, in zona pietei puteau fi vazuti citiva cersetori. "Am 88 de ani si nu mai pot sa muncesc. Pe vremuri, fiecare putea sa se intretina, dar timpurile s-au schimbat. Cersesc ca sa supravietuiesc. Reusesc sa string zilnic 50 lei", a afirmat o femeie care a spus ca se numeste Maria. De cele mai multe ori cersetorii stau in strada pentru a stringe bani pentru bautura sau pentru ca sint trimisi in strada de alte persoane care le iau apoi "roadele" muncii. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.