Ultima oră

Jaf de peste 40.000 de lei la un bancomat din Adjud

Dan Chiriac
27 aug 2008 1027 vizualizări
Profitind de lipsa pazei si a sistemului de supraveghere, hotii au fugit cu casetele de bani ale Bancii Transilvania u acestia au spart doar o usa inainte de a ajunge la bancomat u banca avea sistem de detectie, dar nu era conectat la dispecerat

Politistii vrinceni sint in alerta dupa o noua spargere data la un bancomat. Dupa ce saptamina trecuta autori necunoscuti au reusit sa dea lovitura la reprezentanta Skoda de pe soseaua de centura a Focsaniului, ieri hotii au dat iama intr-un bancomat instalat la Sala Sporturilor din Adjud. Metoda de operare difera fata de cea de la Skoda, dar si in acest caz a lipsit sistemul de supraveghere. Hotii au intrat in incinta cladirii prin spate, pentru ca intreaga lor operatiune sa fie ferita de ochii unor trecatori intirziati. Incidentul de la Adjud a avut loc dupa miezul noptii, in conditiile in care Sala Sporturilor nu are paznic si nici sistem de supraveghere video. "Marti dimineata, politistii adjudeni au fost sesizati prin 112 despre faptul ca in noaptea de luni spre marti persoane necunoscute au patruns in incinta Salii de Sport prin fortarea usii de acces din spate si au spart un bancomat situat in holul principal. Acestia au sustras seiful cu bani, in care se afla suma de peste 40.000 de lei. La fata locului s-a deplasat echipa operativa de la Serviciul de Investigatii Criminale, care efectueaza cercetari pentru stabilirea exacta a imprejurarilor in care a fost comisa fapta si pentru identificarea autorilor", a precizat comisarul sef Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al Politiei. Reprezentantii Bancii Transilvania, careia ii apartine bancomatul, au declarat politistilor ca exista un sistem de detectie, care ar fi trebuit sa functioneze, dar anchetatorii au stabilit ca acesta nu era conectat la nici un dispecerat. Noua spargere aduce in discutie felul in care sint montate casele de bani sau bancomatale, in diferite locatii din judet. Atit la reprezentanta Skoda cit si la Sala Sporturilor din Adjud nu exista sistem de supraveghere video, fapt pe care spargatorii l-au cunoscut destul de bine. La Skoda, paznicul unitatii a adormit cel mai probabil in post, in timp ce la Adjud sala nu este pazita. "Nu exista paznic la Sala Sportuilor. Nu avem politisti comunitari, ci persoane care au in supraveghere o zona mai mare din oras", a detaliat comisarul Victor Anton, adjunctul sefului Politiei Adjud. In aceste conditii se pune intrebarea cum a putut fi lasat un bancomat cu peste 40.000 de lei fara nici un fel de paza si fara sistem de supraveghere, intr-o sala de sport, unde sistemul de inchidere consta intr-o simpla yala. Modul de operare a fost astfel destul de simplu. "Hotii au intrat prin usa din spate, au demontat casetele cu bani, in care se aflau peste 40.000 de lei si s-au facut nevazuti", a spus comisarul Victor Anton. Criminalistii au ridicat probe de la fata locului in speranta ca vor reusi sa-i identifice pe cei care au plecat acasa cu aproape jumatate de miliard de lei vechi. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.