Ultima oră

Avocatii nu fac greva pentru banii de oficii

Nicoleta Cristea
22 aug 2008 578 vizualizări
Spre deosebire de colegii din alte judete, avocatii din Vrancea nu se pling inca de onorariile din oficii cu care le-a ramas dator Tribunalul.

Acestia spun ca nu au de gind sa protesteze in acest sens, cu toate ca cea mai veche, dar si cea mai mare restanta pe care ar trebui sa o primeasca dateaza din luna mai. "Acum avem cu totul alte probleme de rezolvat", ne-a declarat avocatul Ioan Ioanovici, prodecanul Baroului Vrancea. La sfirsitul lunii iunie, restantele la plata oficiilor reprezentau 10 la suta din totalul datorilor Tribunalului, suma totala catre barou ajungind la peste 37 de mii de lei. In judetul nostru se pregateste intr-adevar o greva, dar nu japoneza, ca in judetele unde se protesteaza ca urmare a neplatii onorariilor pentru asistenta judiciara din oficiu. Avocatii pregatesc o actiune de amploare, care va cuprinde cel mai probabil si refuzul de a mai intra la procese, in semn de protest fata de judecatori, care le permit aparatorilor din Baroul Constitutional sa apere justitiabilii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.