Ultima oră

Au furat seiful de la reprezentanta Skoda

Ziarul de Vrancea
22 aug 2008 1138 vizualizări
Autori necunoscuti au intrat prin spalatoria firmei si au furat un seif de 200 de kilograme, in care se aflau 13.500 lei u paznicul nu stie nimic pentru ca a dormit dus, daca nu cumva este complice cu hotii u toti salariatii companiei au fost amprentanti ieri de politisti

Moda spargerilor date la reprezentantele auto si a furtului caselor de bani a ajuns si in Vrancea. Dupa ce la inceputul anului mai multe reprezentante auto din judetele Ilfov si Arges au fost calcate de hoti, ieri a fost rindul reprezentantei Skoda, administrata de firma Ivas Co SRL Focsani de pe soseaua de centura a Focsaniului, sa fie sparta. Infractorii au actionat se pare la pont, tinind cont de faptul ca reprezentantii firmei au introdus o suma mare de bani in seif chiar inainte de spargere. Reprezentanta auto a fost atacata in conditiile in care aceasta nu avea pus in functiune sistemul de alarma si cel video, pentru ca noul sediu urma sa fie inaugurat abia peste o luna. "Autori necunoscuti au patruns in interior prin fortarea unui geam si au sustras casa de bani, de mici dimensiuni, in care se afla suma de aproximativ 13.500 lei. Casa de bani era fixata cu suruburi, in dusumea. Unitatea este asigurata cu paza fizica, printr-o societate specializata, sistemul electronic anti-efractie si de supraveghere video aflindu-se in curs de instalare", ne-a declarat comisarul Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al IJP Vrancea. Cea care a descoperit spargerea a fost femeia de serviciu. "Am intrat si am vazut ceva in neregula. Usa era rupta si nu am vazut initial ca seiful este luat. Am vazut doar ca usile si trusele sint deschise. Am mers la paznic si acesta a vazut ca nu mai era seiful. Cind l-am intrebat ce s-a intimplat nu a stiut ce sa imi spuna", a povestit Ionelia Dumitrascu, femeia de serviciu. Angajatii au alertat imediat conducerea. "Hotii au smuls seiful din dusumea. Era bine prins si nu era expus", a precizat Gabriel Nitu, seful punctului de lucru. Paznicul unitatii nu a dorit sa discute cu jurnalistii despre furt spunind doar ca "am dat declaratii la politie aproape o ora si sint foarte obosit". Acesta trebuie sa explice ce a facut in timpul serviciului, insa politistii presupun ca ar putea fi complice cu hotii. Acesta le-a spus oamenilor legii ca ar fi dormit la etaj. Politistii spun ca spargatorii au inspectat bine zona pentru a risca mai putin. «Au intrat cu masina pe drumul pietruit din spatele reprezentantei, au spart gardul ce delimiteaza parcarea de cimp si apoi au fortat cu ranga intrarea in spalatorie. De aici, autorii au ajuns pina la casa de bani, pe care au smuls-o efectiv», au relatat politistii. Cum era foarte greu, hotii au dus seiful cu un carucior pina la masina parcata linga gard. Criminalistii au cercetat ore bune incidentul de la Skoda, iar la prinz au amprentat toti angajatii. "Cercetarile continua pentru stabilirea exacta a imprejurarilor in care a fost comisa fapta, pentru identificarea autorilor si recuperarea prejudiciului", a precizat comisarul Mariana Apostol. (Raluca MANOLACHE, Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.