Ultima oră

Camerele de supraveghere video pe soseaua E 85

Dan Chiriac
20 aug 2008 2198 vizualizări
Cinci localitati vulnerabile situate de drumul european vor fi monitorizate video u contravenientii vor primi amenzile acasa

Vitezomanii sau cei care nu respecta Codul Rutier pe drumul european 85 vor avea o mare surpriza incepind cu luna septembrie. Serviciul Politiei Rutiere urmeaza sa semneze contractul pentru achizitionarea camerelor video cu o firma de profil din Cluj, care a implementat astfel de sisteme in judetele Bihor, Alba, Cluj, Sibiu, Vilcea si Bacau. Politistii rutieri urmeaza sa stabileasca locatia unde va functiona dispeceratul, acolo unde mai multi agenti de politie vor studia inregistrarile si vor intocmi procesele verbale de contraventie. Camerele de supraveghere vor fi montate de catre firma clujeana in localitatile Dumbraveni, Golesti, Calimanesti, Haret si Pufesti, zone unde in ultimii ani s-au produs foarte multe accidente datorate in special vitezei. "Camerele video vor surprinde si inregistra datele masinii, ora la care s-a comis abuzul si in ce consta acesta. Vor fi sanctionati cei care merg cu viteza, nu acorda prioritate, efectueaza depasiri neregulamentare sau alte abateri. Agentul constatator va intocmi procesul verbal, iar o instiintare va fi trimisa la adresa proprietarului masinii. Daca acesta plateste amenda in 48 de ore, suma se reduce la jumatate", a detaliat subcomisarul Daniel Fatu, seful Serviciului Politiei Rutiere. Soferii vor fi instiintati despre prezenta camerelor de supraveghere printr-un indicator instalat la intrarea in fiecare din cele cinci comune. Conform legii, posesorii autoturismelor surprinse circulind cu viteza prea mare trebuie sa raspunda Politiei in cinci zile, cel mai probabil printr-un numar de fax, pentru a confirma identitatea persoanei care se afla la volan, pentru a afla viteza cu care circula masina si pentru a cunoaste care este amenda. Seful Circulatiei spune ca masura are ca scop reducerea numarului de accidente rutiere in conditiile in care numarul de cadre nu poate acoperi intreg tronsonul de drum european care traverseaza judetul. Camerele de supraveghere au fost instalate prima data in comunele Cosereni - Ialomita si Branesti - Prahova, pe drumul spre Bucuresti, multi dintre soferii vrinceni primind amenzi acasa in urma studierii imaginiilor video. In acest context, ieri, politistii au desfasurat o actiune pe E 85, in urma careia 28 de pietoni au fost sanctionati pentru ca au traversat neregulamentar. (Dan CHIRIAC)


Italieni accidentati la Straoane si Milcovul


Doi italieni au fost raniti usor in urma unui accident rutier produs luni dupa-amiaza, la Straoane. Politistii spun ca Marian Ciuruc, 21 ani, din comuna Cimpuri, in timp ce conducea auto marca Roman, a intrat in coliziune cu un autoturism care circula in fata sa si care a incercat sa efectueze virajul la stinga. In urma accidentului a rezultat ranirea usoara a Maricicai Girboiu, 41 ani, din Garoafa, si a doi cetateni italieni care se aflau in autoturism, amici ai femeii. Rocco Di-Stasi, 47 ani, si Eduardo De-Falco, 68 ani, aflati in vacanta in Romania, au suferit rani usoare. Tot luni, in Focsani, Vasile Haranita, 53 ani, din Rm. Sarat, in timp ce conducea auto marca Mercedes, a acrosat si accidentat usor pe Raluca Cios, 31 ani, din Focsani. Ieri dimineata, la Milcovul, Ionut Lache, 22 ani, in timp ce conducea o masina cu numere de Italia, a efectuat o manevra gresita si a intrat in coliziune cu un taxi. In urma impactului, doua persoane au fost ranite usor. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.