Ultima oră

Radarele au invadat europeana

Raluca Manolache
18 aug 2008 1092 vizualizări
un sofer moldovean era sa produca o tragedie

Rutieristii au organizat la sfirsitul saptaminii trecute o ampla actiune pentru depistarea soferilor care adora viteza. Astfel, mai multe radare au fost amplasate in cascada in localitatile Garoafa, Bizighesti, Marasesti, Haret, Calimanesti, Pufesti, Adjud si in alte comune din judetele limitrofe, Bacau si Buzau. Multi conducatori auto au picat in plasa si, dupa ce au scapat de un radar, au fost prinsi de urmatorul. Totul se desfasoara in cadrul campaniei nationale de prevenire a accidentelor, viteza fiind principala cauza a tragediilor rutiere. De altfel, rutieristii se pling ca de multe ori soferii incetinesc doar acolo unde vad sau le este semnalizat de alti participanti la trafic ca exista un aparat radar, dupa care apasa la maxim pedala de acceleratie, fara sa se gindeasca la consecinte. Zeci de soferi imprudenti au fost sanctionati de politisti, in timp ce altii au platit amenzi pentru nepurtarea centurii de siguranta sau pentru ca vorbeau la telefon in timp ce sofau. In cadrul actiunii, politistii l-au lasat fara permis pe un sofer moldovean, care, in timp ce se afla la volanul unui TIR pe care il conducea cu viteza, s-a angajat in depasirea unei coloane de masini, desi cele doua sensuri erau despartite de marcajul dublu continuu. Prin aceasta manevra periculoasa, soferul de cursa lunga a pus in pericol siguranta mai multor soferi care veneau pe contrasens si care au fost nevoiti sa se refugieze pe marginea carosabilului. (Dan CHIRIAC)


  • Sofer cautat de politisti


  • Politistii din tot judetul se afla in cautarea conducatorului auto care a reusit vineri seara sa paralizeze circulatia pe soseaua E85. Soferul a fugit de politisti dupa ce a produs un accident de circulatie pe soseaua de centura a Focsaniului, dinspre Golesti, in care au fost implicate trei autoturisme. "Din verificarile efectuate a rezultat ca soferul unui autoturism Fiat Stilo, din cauza neadaptarii vitezei intr-o intersectie, a pierdut controlul volanului si a intrat in coliziune cu trei autoturisme care circulau regulamentar, iar soferul a plecat intr-o directie necunoscuta. In urma anchetei, a reiesit, de asemenea, ca numerele de inmatriculare ale autoturismului erau expirate din luna aprilie", au informat politistii. Masina a fost ridicata, transportata si depozitata in curtea Inspectoratului de Politie Judetean, iar politistii continua cercetarile pentru identificarea soferului fugar. (R. M.)


    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 1

    Adaugă comentariu
    , acum 739396 zile, 11 ore, 54 minute, 41 secunde
    Au fost pusi in comisii in sesiunea de toamna cei mai frumosi si mai destepti profesori pentru a se asigura un examen sarac si curat.
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.