Ultima oră

Instantele, bombardate de cererile arestatilor preventiv

Nicoleta Cristea
18 aug 2008 747 vizualizări
Judecatorii Tribunalului Vrancea trebuie sa judece o cerere de abtinere a unui coleg de instanta. Saptamina trecuta, unul dintre magistratii tribunalului a avut de solutionat o alta cerere de eliberare a vrinceanului Florin Turcitu, judecat pentru tentativa de omor.

Aceasta nu este prima cerere de acest gen cu care s-a confruntat respectivul magistrat, motiv pentru care judecatorul a specificat ca "instanta s-a pronuntat in mai multe cereri privind arestul preventiv" si a formulat cerere de abtinere. Ultima tentativa de eliberare a lui Florin Turcitu a esuat, cind instanta a decis ca inca exista motivele pentru care a fost arestat preventiv, in ciuda faptului ca inculpatul a adus dovezi ca nu a creat probleme in comuna in care locuieste si chiar e vazut bine in comunitate. Florin Turcitu, 28 ani, din comuna Slobozia Bradului, este judecat pe motiv ca l-a injunghiat cu un cutit pe consateanul sau Marian Iacob si l-a luat "ostatic". Atacat de catre alti sateni, Turcitu i-a pus victimei sale cutitul la git si i-a amenintat pe cei care incercau sa intervina ca-i va taia gitul daca se apropie cineva. Cererile de eliberare sint cauzele care inca se judeca pe timpul vacantei judecatoresti, saptaminal judecatorii avind de solutionat zeci de astfel de solicitari. (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.