Ultima oră

Mai multi bani pentru spatii verzi

Iulia Crețu
16 aug 2008 584 vizualizări
Guvernul a suplimentat fondurile destinate Programului National de imbunatatire a calitatii mediului cu 86 milioane RON

Focsanii, dar si restul localitatilor din judet, pot beneficia de bani mai multi de la bugetul central in cazul in care se inscriu in Programul National de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati. Guvernul a decis suplimentarea fondurilor cu 86 milioane RON, decizie motivata de starea jalnica a parcurilor din localitatile Romaniei si mai exact de lipsa lor cu desavirsire. Fondurile in plus provin din colectarea taxei pe poluare a autovehiculelor. "Avind in vedere degradarea spatiilor verzi de pe teritoriul localitatilor din Romania, cauzata de distrugerea acestora ca urmare a dezvoltarii activitatilor economice si sociale, in scopul imbunatatirii factorilor de mediu si a calitatii vietii prin cresterea suprafetelor reprezentate de spatiile verzi din localitati, protejarii si gestionarii durabile a acestora, precum si a cresterii standardelor de viata a locuitorilor, Guvernul a decis suplimentarea sumei, aprobate prin Hotarirea Guvernului nr. 70/2008, cu 86 milioane lei, pentru continuarea, in anul 2008, a Programului National de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati", se arata intr-un comunicat de presa al Agentiei Regionale de Protectia Mediului. Suma se aloca din bugetul Fondului pentru mediu in limita sumelor prevazute prin bugetul de venituri si cheltuieli al Administratiei Fondului pentru Mediu. Obiectivele Programului sint cresterea suprafetelor spatiilor verzi din localitati si apropierea marimii acestora, pe cap de locuitor, de standardele europene. Se va cauta dezvoltarea si modernizarea zonelor de destindere si infiintarea de noi parcuri, scuaruri si aliniamente plantate ori reabilitarea celor existente. Focsanii au depus la Ministerul Mediului un astfel de proiect, sperind ca in urmatorii ani numarul parcurilor sa creasca. In acest moment, in municipiul resedinta de judet, fiecarui locuitor ii revin 0,6 mp de spatiu verde pentru a se relaxa. Normativa europeana este de 26 mp de spatiu verde pentru fiecare cetatean. "Din sumele colectate vor fi finantate proiectele din perioada 3 - 31 ianuarie 2008, dar care nu au fost aprobate din cauza insuficientei fondurilor existente, precum si proiectele aferente celei de-a doua sesiuni de depunere a proiectelor din anul 2008", se mai specifica in materialul de presa. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739391 zile, 14 ore, 56 minute, 54 secunde
Ce folos ca Guvernul aloca fonduri pentru reabilitarea spatiilor verzi iar primariile retrocedau in nestire terenuri care se intind pana in scara blocurilor, terenuri vandute si revandute mai apoi si citeste integral
, acum 739391 zile, 14 ore, 56 minute, 54 secunde
In mod sigur o sa faca Bacinschi o plimbare pe-acolo dar peste 4 ani, acum ce rost are ca doar a castigat alegerile.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.