Ultima oră

« Fabrica de permise », in varianta adjudeana

Dan Chiriac
14 aug 2008 1853 vizualizări
Procurorii au deschis o ancheta complexa pentru a afla cum elevii unei scoli de soferi din Adjud obtineau cerficate medicale false, contra sumei de 150 lei u in dosar sint cercetati medici, functionari, angajati ai scolii si cursanti sub acuzatiile de fals, uz de fals, trafic de influenta, dare si luare de mita u ancheta a pornit dupa ce un medic de la Spitalul Adjud a reclamat disparitia unei stampile u patronul scolii de soferi « OK Driver » sustine ca vina ii apartine unui centralist al spitalului, care le propunea amatorilor sa cumpere fise medicale u se pare insa ca oferta era facuta chiar de angajatii scolii

Procurorii de la Parchetul de pe linga Tribunaul Vrancea instrumenteaza un dosar penal privind emiterea unor certificate medicale false, care erau folosite de catre cursantii unei scoli de soferi din Adjud, pentru obtinerea permisului de conducere. Ancheta s-a declansat dupa ce un medic de la Spitalul municipal din Adjud a reclamat ca i-a fost furata stampila. "In acest moment se fac cercetari in acest dosar pentru savirsirea infractiunilor de fals, uz de fals, trafic de influenta, luare si dare de mita. Toate acestea privesc emiterea unor certificate medicale false pentru obtinerea permisului de conducere. In acest caz sint cercetate atit cadre medicale cit si alti functionari", a precizat Ion Lefter, prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea. Se pare ca medicul care a reclamat disparitia stampilei la politie este medic pediatru, activitatea sa neavind legatura cu obtinerea permiselor de conducere. Directorul Spitalului Adjud nu a putut insa fi contactat aseara pentru a ne spune punctul sau de vedere cu privire la modul de completare si eliberare a fiselor medicale.


20 de cursanti au fost deja audiati


20 de pretedenti la obtinerea permisului de conducere din Adjud au fost audiati de catre politisti si procurori pentru a vedea conditiile in care se "fabricau" aceste fise medicale false. Unul dintre cei implicati a povestit, sub protectia anonimatului, ca la depunerea dosarului, secretara scolii de soferi i-a spus ca i se poate elibera o fisa medicala gata completata contra sumei de 150 lei, acest lucru fiind perfect legal. Pe unele dintre certificatele medicale primite de cursanti medicul pediatru aparea ca fiind cel care constata ca acestia sint apti din punct de vedere medical pentru a obtine permisul de conducere. De asemenea, la unele rubrici aparea parafa unui medic de o alta specialitate decit cea care trebuia. Ciprian Cristea, administratorul scolii de soferi « OK Driver », sustine insa ca nici unul dintre angajatii firmei sale nu a fost implicat in falsificarea fiselor medicale si ca vina ar apartine unei persoane de la Spitalul Adjud. «Aceste fise medicale nu erau distribuite de vreun angajat al scolii de soferi. Am inteles ca cel care facea acest lucru este un centralist de la spital, care ar fi intrat in posesia acelei parafe. Individul venea in apropierea scolilor de soferi din Adjud si le propunea cursantilor, care ieseau de la cursurile de legislatie rutiera, sa cumpere acele fise medicale, contra unei sume de bani. Nimeni de la noi nu s-a ocupat cu asemenea chestii », a tinut sa precizeze Ciprian Cristea..


Anchetatorii ii verifica si pe cei care au luat permisele


Dupa ce aproape toata conducerea Serviciului Public Comunitar pentru Permise Auto Arges a fost arestata, fiind acuzata de eliberarea frauduloasa a zeci de permise de conducere contra unor sume importante de bani, scandalul permiselor se muta la Adjud. Contra sumei de 1,5 milioane de lei vechi orice tinar, chiar daca era orb, surd, schip sau ciung putea obtine avizul medical pentru a conduce. Seful Serviciului Public Comunitar pentru Inmatriculari Vehicule si Permise Auto Vrancea, comisarul sef Marian Patrascu, ne-a spus ca politistii care se ocupa de acest caz i-au solicitat o evidenta a celor care au sustinut examenul auto la Adjud in perioada respectiva, precum si numele celor care au obtinut permisul de conducere. Acesta a precizat ca ancheta este desfasurata de catre procurori. Daca pina acum se vorbea ca fisa medicala se putea obtine prin metode mai putin ortodoxe, dar direct la spital sau la un cabinet medical particular, iata ca la Adjud s-a inventat o noua metoda, care nu a tinut insa foarte mult. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 22 ore, 15 minute, 1 secunda
Atunci, daca tot merg pe pacura si nu stiu cat o sa ajunga, ar trebui sa le dea prin cap sa dea apa calda o zi da una nu. Mai bine asa decat 2 saptamani da si 2 nu.
, acum 739398 zile, 22 ore, 15 minute, 1 secunda
PSD-ul, ura si la parnaie.
, acum 739398 zile, 22 ore, 15 minute, 1 secunda
ELEVII SCOLII NU AU VINA,DACA LI SE OFERA PE TAVA NU POT REFUZA .VINA AU CEILALTI CA NU SE MAI SATURA DE BANI.DACA TE DUCI LA DOCTOR SI NU AI BANI NU SE UITA NIMENI LA TINE.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.