Ultima oră

Vrincenii se topesc de caldura

Ziarul de Vrancea
14 aug 2008 709 vizualizări
Medicii de la Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Vrancea au intrat in alerta, odata ce mercurul din termometre a depasit 30 de grade Celsius u cardiacii nu le-au pus inca probleme cadrelor medicale Autoritatile medicale nu au primit inca semnale din judet ca temperaturile extrem de ridicate inregistrate in aceste zile ar fi ridicat probleme. Mercurul termometrelor a urcat ieri in Focsani si la 34 de grade Celsius, fapt pentru care cadrele de la Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Vrancea se afla in alerta.

Din fericire, pina in prezent, medicii de la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani si de la Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) Vrancea nu au primit solicitari de la persoane lesinate. Pentru a mentine aceasta situatie, medicii le recomanda persoanelor in virsta si bolnave sa aiba mare grija in momentul in care doresc sa iasa din casa. Persoanele cu boli cardio-vasculare si cu tensiune sint sfatuite sa evite iesirile din casa in jurul prinzului. "Pentru urmatoarele zile s-au anuntat temperaturi care vor depasi 33 de grade Celsius. Astfel, trebuie sa evitam expunerea prelungita la soare intre orele 11.00-18.00 si daca aveti aer conditionat, trebuie sa reglati aparatul astfel incit temperatura sa fie cu 5 grade mai mica decit temperatura ambientala. Daca nu aveti aer conditionat in locuinta, trebuie sa petreceti 2-3 ore zilnic in spatii care beneficiaza de aer conditionat. Pe parcursul zilei trebuie sa beti intre 1,5 - 2 litri de lichide, fara a astepta sa apara senzatia de sete si sa nu consumati bauturi alcoolice deoarece acestea favorizeaza deshidratarea si diminueaza capacitatea de lupta a organismului impotriva caldurii. Evitati bauturile cu continut ridicat de cofeina, precum cafea, ceai, cola sau de zahar deoarece acestea sint diuretice", a precizat medicul Carmen Turcan, purtatorul de cuvint al ASP Vrancea. De asemenea, persoanele cu afectiuni cardiace ar trebui sa isi continuie tratamentul conform indicatiilor medicului. Este foarte util ca in aceste zile, persoanele cu afectiuni cronice, hepatice, renale, de circulatie sau cu hipertensiune sa se prezinte la medicul curant in vederea adaptarii schemei terapeutice. Medicii sint si in urmatoarele zile in alerta in conditiile in care meteorologii spun ca valori in jurul a 37 de grade Celsius se vor inregistra si in Vrancea. (Raluca MANOLACHE)


Centre de prim ajutor climatizate


Primaria Focsani s-a pregatit pentru anuntata perioada caniculara amenajind pe raza municipiului un numar de sase centre de prim ajutor, climatizate. "Avem doua centre la Piata Moldovei, unul la Gara, unul in cartierul SUD la Grifon, un centru in zona centrala la Cinematorgraful Balada si un centru pe Str. 1 Decembrie 1918. Aceasta pentru ca nu mai puteam amplasa corturi doearece ni se cere ca aceste centre sa fie prevazute pe linga, celelalte si cu aer conditionat. Ele sint dotate cu apa minerala si cadrele medicale asigura asistenta permanenta cetatenilor pe perioada caniculei", ne-a declarat primarul Decebal Bacinschi. (D. G.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.