Ultima oră

Angajaţii BCR au intrat în greva japoneza

Mihaela Beșleagă
14 aug 2008 1177 vizualizări
Reprezentantii sindicalistilor asigura ca relatia cu clientii bancii nu va fi perturbata Salariatii BCR afiliati la Federatia Sindicatelor Independente (FSI) au intrat de ieri într-o greva de avertisment de trei zile, de miercuri pina vineri, nemultumiti de programul de lucru, neplata orelor suplimentare, nerespectarea repausului saptaminal, inegalitatile salariale si de planul de concedieri. In semn de protest, membrii de sindicat vor purta banderole albe pe parcursul orelor de program.

Si agentiile BCR vrincene din Focsani, Adjud, Odobesti, Panciu si Marasesti au fost ieri in greva japoneza. Cosmin Chelbasoiu, directorul sucursalei BCR Vrancea, ne-a declarat ca s-a facut o comunicare in acest sens de la nivel central. Printre nemultumirile sindicalistilor se numara faptul ca majoritatea salariatilor BCR isi incep munca la ora 9.00 si isi incheie programul in jurul orei 20.00, fara a li se plati orele suplimentare sau a fi compensate cu timp liber. O alta nemultumire vizeaza concedierea colectiva, care va afecta semnificativ activitatea in unitatile teritoriale ale bancii prin reducerea mai multor posturi. Ciprian Ionescu, presedintele FSI din BCR, a declarat ca au fost luate masuri pentru ca activitatea la nivelul unitatilor teritoriale sa nu fie afectata, relatia cu clientii bancii sau programul de lucru sa nu fie perturbate, acestia urmind sa beneficieze pe tot parcursul desfasurarii protestului de toate serviciile, ca intr-o zi normala de lucru. Conducerea bancii considera ca motivele pe care se sprijina decizia sindicatului nu justifica in mod real o astfel de actiune. "Credem cu convingere, asa cum am precizat mereu pina acum, ca dialogul deschis cu reprezentantii sindicatului este cea mai buna cale de a rezolva orice problema", declara conducerea bancii intr-un comunicat de presa. Si salariatii BCR Asigurari se pregatesc sa declanseze un protest, daca nu va fi semnat contractul colectiv de munca. La jumatatea anului, BCR avea 9.562 de angajati. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 9 ore, 26 minute, 12 secunde
Au dreptate. Ce muncesti in plus trebuie platit.
, acum 739398 zile, 9 ore, 26 minute, 12 secunde
Prea mult personal pentru aceasta banca. In plus serviciile prestate clientilor sunt de cele mai multe ori de calitate proasta. Ar trebui ca salariatii BCR sa se mai uite si prin alte curti ca sa citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.