Ultima oră

Bani de la stat pentru protectia animalelor rare

Mihaela Beșleagă
14 aug 2008 648 vizualizări
în ultimele decenii s-a constatat accelerarea fenomenului de disparitie a speciilor si raselor de animale, ceea ce a determinat Organizatia pentru Agricultura si Alimentatie sa initieze un program de actiuni pentru stoparea acestui fenomen.

In acest context, Guvernul roman a alocat, in sedinta de ieri, 4.300.662 lei de la bugetul de stat pe anul 2008 pentru finantarea programelor de conservare si utilizare a populatiilor de animale in stare critica, in pericol de disparitie si a celor vulnerabile. Repartizarea sumei s-a facut pe specii si rase. La nivel de specie sumele pe cap de exemplar s-au acordat dupa cum urmeaza: bovine - 776,9 lei, ovine si caprine - 75 lei, suine - 430 lei, animale de blana - 43,78 lei, viermi de matase - 50 lei, albine - 55 lei, pasari - in medie 44,5 lei si pesti - 4,29 lei. "Masura s-a impus ca urmare a necesitatii de conservare si utilizare durabila a resurselor diversitatii biologice si genetice in agricultura, diversitatea reprezentind un factor indispensabil pentru dezvoltarea productiei agricole si a zonelor rurale", se mentioneaza intr-un comunicat de presa al Executivului. Romania face parte din grupul de state care au semnat Conventia pentru Conservarea Biodiversitatii Biologice, incheiata la Rio de Janeiro, prin care statele semnatare se obliga sa intreprinda masuri destinate stoparii fenomenului de disparitie a speciilor si raselor de animale. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.