Ultima oră

S-a inecat la scaldat in balta mortii

Radu Tomescu
13 aug 2008 4296 vizualizări
O tinara din Gugesti a murit la numai o saptamina de la sosirea in tara, inecindu-se intr-o balta in care s-a dus sa se racoreasca u balta, denumita de localnici "Sifoane", are o adincime de sapte metri, iar in ea s-au mai inecat sase tineri in trecut u trupul tinerei nu a fost gasit ieri, pompierii fiind nevoiti sa abandoneze cautarile din cauza intunericului

O tinara de 27 ani din Gugesti si-a gasit sfirsitul ieri, cind a mers la scaldat. Camelia Oaie a vrut sa se racoreasca si a mers impreuna cu mai multi prieteni la o balta din satul Oreavu, cunoscuta de localnici sub numele de "Sifoane". Nici aceasta, dar nici colegii de « balaceala » nu s-a gindit cit de adinca poate fi apa, astfel incit dupa citeva minute a fost inghitita de ape, intr-o zona foarte adinca. Oamenii din sat spun ca apa are o adincime de aproape opt metri si s-ar fi strins de la ploi. Tragedia s-a intimplat la numai o saptamina de la sosirea Cameliei Oaie in tara, aceasta fiind plecata la munca in Spania impreuna cu iubitul ei. "Am venit acum o saptamina din Spania de la munca. Am vrut sa facem baie, dar am cazut cu totii fara sa stim ce se intimpla. Eu am avut noroc ca m-a scos din apa cumnatul meu. Tot el l-a scos din apa si pe fratele meu, care era mai grav si, dupa ce l-a scos din apa i-am apasat pe piept ca sa iasa apa din el. Ea a cazut si nu am mai putut sa o ajutam. Stiam ca a murit si ca nu mai avem ce face. Am vrut sa ma duc dupa ea, dar nu stiu sa inot", a spus Maricel Spataru, iubitul fetei. Dupa ce s-a intimplat, iubitul fetei a sunat la 112 pentru a-i chema in ajutor pe medicii de la Ambulanta, dar si pe lucratorii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vrancea. Daca medicii de pe Ambulanta l-au luat pe Costel Spataru si l-au dus la spital pentru a primi ingrijiri medicale, pompierii au ramas la fata locului in incercarea de a scoate la suprafata corpul neinsufletit al Cameliei Oaie. "Am fost anuntati in jurul orei 16.40 ca s-a inecat o tanara in satul Oreavu, la «Sifoane». A fost trimis un echipaj cu o barca pneumatica pentru a cauta trupul fetei. Vor continua sa caute trupul fetei pina la lasarea intunericului", a declarat sublocotenentul Cristina Duta, purtatorul de cuvint al ISU Vrancea.


Pancarda cu "Scaldatul interzis" nu exista


La fata locului au ajuns si rudele tinerei, care nu au inteles cum s-a putut intimpla asa ceva. Acestia doresc sa solicite ajutorul scafandrilor daca pompierii nu vor reusi sa scoata la suprafata corpul Cameliei. "Am inteles ca a cazut pe spate si nu a mai putut sa iasa la suprafata. Nu a avut cine sa o salveze. Vom apela si la scafandri daca va fi nevoie. Mai bine nu mai venea din Spania", a afirmat Cristina Cocos, verisoara fetei. Si satenii care au ajuns la "Sifoane" spun ca in zona ar fi trebuit sa existe o tablita care sa mentioneze ca "scaldatul este interzis", in conditiile in care si in alti ani au fost inregistrate astfel de evenimente tragice. Oamenii spun ca pina acum si-a fi pierdut viata sase oameni. "Am auzit ca s-a inecat cineva si am venit sa vad. Au mai fost inecati aici si au fost gasiti linga perete. Nu e paza aici, nu e nimic. Apa e adinca si cred ca are si microbi. Nu ar fi trebuit sa se scalde aici", a mentionat Ion Caprui, un localnic din Gugesti. Chiar daca pompierii au incercat sa scoata la suprafata trupul neinsufletit al Cameliei Oaie, pina la inchiderea editiei acest lucru nu s-a intimplat. Astazi cautarile vor continua, iar daca va fi nevoie, pompierii vrinceni vor apela la colegii lor din Galati pentru a le trimite scafandri. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.