Ultima oră

Un milion de euro costa dezvoltarea turismului la Jitia

Doina Ganea
12 aug 2008 706 vizualizări
Primarul comunei Jitia, Neculai Noaptes spune ca ar avea nevoie de un milion de euro pentru modernizarea unui drum comunal care leaga comuna de satul Dealu Sarii.

Odata meodernizat, drumul ar putea aduce mari beneficii la bugetul local, deoarece zona deosebita aflata la granita cu judetul Buzau este favorabila turismului agricol, iar cei cu dare de mina ar putea sa-si construiasca pensiuni sau casute de vacanta. "Daca realizam infrastructura aici putem dezvolta o zona turistica mai ceva ca la Lepsa sau Soveja. Aici este un peisaj extraordinar. Pentru a asfalta drumul de la Jitia pina la satul Dealu Sarii, adica aproximativ 3,5 km am avea nevoie cam de un milion de euro. Noi am depus si un proiect in acest sens pe Masura 322, privind infrumusetarea satelor, dar ne-au spus ca nu sint bani. Adica proiectul este eligibil, a fost selectionat, dar nu mai sint bani. Pe total tara pe aceasta masura s-au alocat 108 milioane de euro. Ce sa ajunga aceasta suma la peste 3000 de comune? Speram sa gasim un sprijin de la guvern pentru acest obiectiv", ne-a declarat primarul Neculai Noaptes. Potrivit acestuia pina la finele mandatului sau primarul spera sa termine de executat lucrarile la un pod care leaga Jitia de drumul care duce spre Poiana Marului, o alta zona cu potential turistic. In general ochii jitienilor se intorc tot catre ministrul liberal Ludovic Orban care i-a ajutat sa-si refaca cea mai mare parte a drumurilor comunale din zona, dupa cum ne-a declarat tot primarul Neculai Noaptes. (D. G.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.