Ultima oră

Munca de conducere nu mi-e straina

Dan Chiriac
12 aug 2008 1715 vizualizări
Spune Luminita Dogaru, noul prim-procuror al Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani, care atrage in continuare atentia asupra lipsei de personal u fostul sef, procurorul Nicolae Ghihanis, a reusit sa-si ia liber tot concediul dupa sase ani la conducerea Parchetului local

Incepind cu jumatatea lunii iulie, noul prim-procuror al Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani este Luminita Dogaru, cea care i-a luat locul lui Nicolae Ghihanis. Acesta a renuntat la functia sa dupa ce a fost prim-procuror timp de sase ani. Stafeta a fost preluata chiar de cea care l-a secondat in acest timp pe Ghihanis. Din aceste considerente, Luminita Dogaru considera ca se poate descurca in noua functie, desi este constienta ca nu va fi deloc usor. "In continuare, nu avem schema de procurori completa. Exista in continuare deficit, dar, din fericire, ne-au venit doi absolventi de IMM, procurorii stagiari Oana Popescu si Ana Maria Nedelcu. De asemenea, din aprilie anul acesta a fost repartizat la Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani si un procuror cu cinci ani vechime, respectiv Victoria Mehedintu. Cu toate acestea, avem in continuare trei posturi vacante. Mai prost stam la personalul auxiliar si trebuie facute propuneri pentru suplimentarea posturilor. Mai avem nevoie de doi grefieri", spune Luminita Dogaru. Cei trei procurori veniti in acest an la Parchetul local vor sta timp de sase luni in perioada de pregatire si vor lucra sub coordonarea altui procuror, neavind dreptul sa semneze acte.


Sefa din 2002


Luminita Dogaru spune ca toate problemele vin in conditiile in care volumul de munca creste constant, iar cauzele repartizate spre solutionare Parchetului Local au crescut dupa modificarea Codului de Procedura Penala. "Nu-mi va fi deloc usor la inceput, dar munca de conducere nu mi-e straina! Mai ales ca acum trebuie sa coordonez si activitatea unui procuror absolvent de IMM si a celui cu cinci ani vechime. Sint pregatita pentru aceasta functie, mai ales ca lucrez de cind am terminat facultatea, in 1994, la Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani. Am absolvit Facultatea de Drept Bucuresti, iar de la 1 octombrie 1994 m-am angajat aici. In 2002 am fost numita cu delegatie ca prim-procuror adjunct, iar pe 1 iulie 2003 am obtinut acest post definitiv. In iulie 2007 am promovat din nou examenul pentru ocuparea postului de prim-procuror adjunct, iar pe 15 iulie 2008 am fost numita prim-procuror", mentioneaza Luminita Dogaru. Aceasta a tinut sa dea citeva date cu caracter personal, mentionind faptul ca are 38 de ani, este casatorita si are un copil. Fostul sef de la Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani, Nicolae Ghihanis, se afla in concediu si spunea ieri ca a reusit in sfirsit, dupa sase ani, sa-si ia intreaga vacanta, in conditiile in care munca de conducere nu i-a permis acest lucru, iar problemele Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani nu au fost putine. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.