Ultima oră

Silvicultorii vrinceni asteapta autorizatia de impuscare a ursului

Mihaela Beșleagă
12 aug 2008 693 vizualizări
Ursul care a ingrozit locuitorii din Timboiesti, intrind in doua curti din satul Trestieni pentru a-si cauta hrana, in noaptea de simbata spre duminica, este acelasi care, exact in urma cu o saptamina, a atacat o gospodarie si o stina din satul Bicestii de Jos din comuna Dumitresti, omorind 14 oi si un purcel.

Aceasta este concluzia la care au ajuns ieri silvicultorii care au ajuns la fata locului si au incheiat o nota de constatare cu Primaria Timboiesti. In cursul zilei de ieri, vinatorii au retrimis o adresa catre Ministerul Mediului pentru obtinerea unei autorizatii pentru impuscarea salbaticiunii care a provocat atitea pagube si poate pune in pericol inclusiv viata locuitorilor. "Azi (ieri, n.r.) am fost in zona. Cel mai probabil , este vorba de acelasi urs care a speriat oamenii si la Dumitresti, pentru ca distanta dintre cele doua localitati este de citiva kilometri. Astazi revenim cu adresa pentru Minister, speram sa primim un raspuns saptamina aceasta", spune George Capatina, seful departamentului de vinatoare de la Directia Silvica Focsani. Satenii din zona adorm cu frica in fiecare noapte, temindu-se de reaparitia animalului salbatic. La Timboiesti, batrina de 74 de ani in curtea careia a intrat ursul in toiul noptii, a sarit in apararea purcelului cu un bat, insa jivina s-a retras abia dupa ce padurarul din sat a tras cu pusca in aer. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 7 ore, 50 minute, 59 secunde
Oare sau terminat rezervele de carne de urs???Nu va ganditi la bietele animale???In ritmul asta,veti omori toate animalele.............
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.