Ultima oră

Pistolarii primesc permis de arma

Raluca Manolache
11 aug 2008 894 vizualizări
230 de posesori de arme neletale au mers la IPJ Vrancea pentru a primi permisul de arma, conform noilor modificari legislative.

Reprezentantii Biroului Arme, Explozibili si Substante Toxice spun ca vrincenii sint interesati de obtinerea documentelor legale, pentru a nu fi sanctionati. Comisarul Vasile Ochean a precizat ca o singura persoana nu a primit acest document pentru ca nu a trecut testul psihologic. "I-am chemat esalonat, pe localitati. Majoritatea persoanelor vin la termenele stabilite ", a declarat Vasile Ochean. Posesorii de arme neletale trebuie sa se prezinte la IPJ Vrancea pina pe 17 septembrie pentru a depune documentele necesare in vederea obtinerii permisului de port arma. Acestia trebuie sa prezinte cazierul judiciar, dar si o fisa medicala si un aviz psihologic din care sa reiasa ca sint sanatosi. De asemenea, oamenii legii spun ca armele neletale, destinate pentru autoaparare, pot fi folosite numai in poligoanele autorizate, in caz de legitima aparare ori in stare de necesitate. Aceleasi conditii se aplica si in cazul armelelor de vinatoare. "Nu au fost situatii de acest gen la nivel de judet. Cu ceva timp in urma, un barbat din Dumitresti a folosit o arma de vinatoare pentru a salva viata unei persoane care era atacata de un urs. Era un pericol iminent", a mentionat Vasile Ochean. Vrincenilor li se atrage atentia ca portul ilegal de arma este considerat infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la trei luni la un an, iar uzul nejustificat se sanctioneaza cu inchisoare de la sase la trei ani. (Raluca MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 16 ore, 8 minute, 1 secunda
Sunt de parere ca ar trebui testati ff bine psihologic si nu testele superficiale care se dau la ora actuala si care pot fi fentate. Cele mai bune teste ar fi cele care se dau pentru ofiterii care citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.