Ultima oră

Odobestiul debranseaza abonatii de la Jaristea si Odobesti

Andrei Milcoveanu
11 aug 2008 969 vizualizări
Locuitorii trebuie sa se branseze la sistemul propriu de alimentare cu apa, sistem aflat in subordinea CJ Vrancea

Revolutie in distributia apei la Jaristea si Bolotesti. Peste o mie de abonati din cele doua comune vor fi debransati de la reteaua de aductiune a orasului Odobesti, retea care traverseaza localitatile de mai sus. O parte din aceste persoane a primit, iar cei care nu au primit vor primi, un anunt care va cadea ca un traznet. «Va aducem la cunostinta ca utilizati in prezent un bransament de apa conectat la aductiunea de apa bruta ce deserveste sistemul de apa potabila al orasului Odobesti. Prin aductiune se intelege conducta ce transporta apa de la sursa (put forat, dren) la statia de tratare aflata in cazul de fata in orasul Odobesti, deci aceasta apa nu are caracter de potabilitate nefiind tratata (calitatea ei contravine prevederilor Legii 458/2002 a Calitatii apelor completata ulterior prin H.G. 974/2004). ("¦) Ca urmare, va solicitam sa procedati la executarea de bransament de apa aferent sistemului public de alimentare cu apa de care dispune comuna dumneavostra, astfel incit sa beneficiati de continuitate si de legalitate in ceea ce priveste alimentarea cu apa. Dupa acest termen C.U.P. S.A. va proceda la desfiintarea bransamentului conectat la aductiunea de apa bruta», scrie in adresa CUP SA Focsani, care trebuie sa ajunga la fiecare abonat care va fi debransat. Cu alte cuvinte, soarta acestor abonati este deja pecetluita, acestia urmind sa se branseze la reteau de apa potabila din cele doua localitati. «In Jaristea si Bolotesti exista sistem propriu de distributie a apei potabile, administrat de Serviciul Public Exploatarea Sistemelor Rurale de Alimentare cu Apa Vrancea, aflat in directa subordonare a Consiliului Judetean, sistem care ofera alternativa legala pentru furnizarea apei potabile. Apa din aductinea odobesteana este o apa netrata si nu corespunde normelor si reglementarilor. Din punct de vedere legal este o apa nepotabila. Abia dupa ce este tratata in statia de la Odobesti aceasta este potabila», ne-a spus spus ing. Liviu Munteanu, de la CUP SA Focsani, sefului punctului de exploatare din Odobesti. (Andrei Milcoveanu)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.