Ultima oră

Legislatia rutiera, o necunoscuta pentru soferi

Raluca Manolache
8 aug 2008 735 vizualizări
58 la suta dintre soferi nu obtin permisul la reexaminare Soferii vrinceni nu prea cunosc regulile de circulatie. Acest lucru se poate constata in urma situatiilor realizate de politisti, care arata ca 58 la suta dintre conducatorii auto reexaminati nu au reusit sa obtina punctaj de trecere pentru redobindirea permisului.

Pe parcursul acestui an, din cei 1.050 de soferi vrinceni care au ramas fara carnet si au fost examinati, doar 435 au fost admisi. Astfel, 615 conducatori auto au demonstrat ca nu au invatat noile norme din Codul Rutier. "De la inceputul anului, Serviciul Politiei Rutiere a testat 1.050 de conducatori auto care au condus sub influenta bauturilor alcoolice, care au fost vinovati de producerea accidentelor rutiere, precum si conducatori auto care au solicitat reducerea perioadei de suspendare a permisului. Din acestia, un procent de 58 la suta au fost respinsi. In urma testarilor s-a constatat ca persoanele care au obtinut permis de conducere in trecut nu au mai citit Codul Rutier, nu mai sint la curent cu noile dispozitii din acesta si sint obligati sa citeasca Codul Rutier daca vor sa treaca examenul", a declarat Daniel Fatu, seful Politiei Rutiere. Codul Rutier arata ca soferii care ramin fara permise nu mai sint obligati sa dea din nou examen decit daca faptele pentru care le-a fost suspendat dreptul de a conduce sint foarte grave. In aceste conditii, reexaminarea soferilor carora le-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului se face doar daca au produs un accident de circulatie. Nepromovarea testului duce la prelungirea suspendarii permisului pina la 60 - 90 zile sau chiar 120 zile. De asemenea, in aceasta situatie soferii nu mai pot solicita reducerea perioadei de suspendare. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.