Ultima oră

Stranierii se calca in picioare pentru acte de indentitate

Raluca Manolache
6 aug 2008 802 vizualizări
Cei care au dorit sa isi preschimbe actele de identitate au primit intr-un final bonuri de ordine, dupa ce au stat si cite doua zile la coada

Odata cu venirea "stranierilor" acasa au inceput sa se formeze cozi interminabile la unicul ghiseu de eliberare a cartilor de identitate din Focsani. Cei care au fost ieri la Biroul de Evidenta a Persoanelor au trebuit sa aiba rabdare si mult timp la dispozitie pentru a ajunge la functionarul din spatele ghiseului. Cei mai multi solicitanti au decis sa intre in posesia buletinului pentru ca acest act este folositor pentru intrarea in tarile membre ale Uniunii Europene. "Stam aici in caldura si nu se mai poate! Stiau ca in luna august vin oamenii din strainatate, dar nu au luat nici o masura. Ar fi trebuit macar sa aiba doua ghisee. In fiecare an este aceasta problema pentru ca toti cei care vin in Romania vor sa-si preschimbe documentele expirate", ne-a spus o focsaneanca foarte nervoasa. Nemultumirile au venit si din partea celor care au fost nevoiti sa vina doua zile la rind pentru a depune documentele in vederea eliberarii buletinului. "Am fost plecata in Italia si acum vreau sa-mi fac buletin nou. Stau de azi dimineata si nu am reusit sa ma misc din loc. Sint cu fetita si nu am nici o sansa sa ajung in fata. Am fost si ieri (luni - n.r.), dar degeaba. Sint oameni batrini care au nevoie de ajutor si trebuie sa stea la coada", a precizat Anisoara Rosca, in virsta de 54 ani. In consecinta, cei prezenti ieri la ghiseu chiar le-au propus responsabililor de la Biroul de Evidenta a Persoanelor sa introduca bonuri de ordine, astfel incit toti cei care vin sa stie cit au de asteptat. "De la 7.30 sintem aici si nu s-a miscat rindul. Ar trebui sa se faca un afisaj electronic, nu sa stam aici. Ar trebui sa primim bonuri de ordine, cred ca asa ar fi cel mai bine", a mentionat un barbat care statea la rind. Dupa citeva ore petrecute in fata ghiseului si-au facut aparitia politistii comunitari care au stabilit un nou mod lucru, eliberarea bonurilor de ordine. "Nu ne asteptam la aglomeratie. Ne descurcam greu, mai ales ca unii colegi sint in concediu", a declarat Sandel Ghiuta, seful Biroului. Si la Serviciul Public Comunitar de Pasapoarte situatia este asemanatoare. Zeci de vrinceni stau la rind in dorinta de a intra in posesia documentului de calatorie. Pentru eliminarea aglomeratiei, aici a fost achizitionat un aparat de eliberare a bonurilor de ordine. Chiar daca se spera ca acest aparat sa limpezeaza situatia, acest lucru nu a redus timpii de asteptare. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.