Ultima oră

Un militar a lesinat de Ziua Imnului

Raluca Manolache
30 iul 2008 847 vizualizări
Einarul a avut o cadere de calciu, din cauza statului in picioare si a caniculei Oficialitatile locale si militarii s-au adunat ieri in fata Bisericii Militare pentru a sarbatori, pentru a zecea oara, Ziua Imnului National al Romaniei.

Incepind din 1998, pe 29 iulie, se sarbatoreste imnul statului, care, alaturi de drapel si stema, este unul dintre simbolurile nationale. Cu aceasta ocazie, militarii Brigazii 282 Infanterie Mecanizata au realizat un ceremonial militar, care s-a lasat si cu un lesin in rindul plutonului de garda si onoare. Manifestarea a debutat cu oficierea unei slujbe, dupa care loctiitorul comandatului Garnizoanei, col. dr. Ionel Nicolae Ciuca, si prefectul Dragos Mircea au prezentat semnificatia Imnului National, "Desteapta-te, romane!". De asemenea, actorii Teatrului Municipal "Mr. Gheorghe Pastia" Focsani si Corul Pastorala au pregatit un scurt moment evocator. In timpul ceremoniei, un militar de la Brigada 282 Infanterie Mecanizata si-a pierdut pentru citeva secunde cunostinta. Tinarul, aflat pentru prima data la o astfel de manifestare, deoarece era militar nou angajat, a lesinat in momentul in care se afla in formatie iar militarii se pregateau sa intoneze imnul. Colegii sai au intervenit imediat si i-au acordat primul ajutor. La fata locului au fost chemati si medicii de la Ambulanta, care au reusit sa il puna pe picioare pe barbat. "Probabil din cauza insolatiei si a statului mai mult in picioare a avut o cadere de calciu", a motivat capitanul Ciprian Nastase, purtatorul de cuvint al unitatii. Tinarul a fost transportat la Spitalul Militar din Focsani pentru a i se acorda ingrijiri medicale, insa nu a fost nimic grav. Manifestarile de ieri s-au incheiat cu defilarea Garzii de Onoare si cu un scurt moment muzical intrepretat de fanfara militara. De mentionat este faptul ca traficul de pe Bulevardul Bucuresti a fost blocat pentru o ora pentru desfasurarea ceremonialului. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 16 ore, 33 minute, 42 secunde
foarte interesantă ştirea duducii ziariste !! intercalând ştirea despre militar cu cele ce s-au întâmplat acolo mai că vrea să ne convingă de valoarea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.