Ultima oră

Focsanenii au golit magazinele de boilere si dusuri instant

Ziarul de Vrancea
29 iul 2008 1525 vizualizări
Comerciantii de produse electrocasnice din Focsani spun ca vinzarile au crescut de cind s-a oprit furnizarea apei calde u preferatele locatarilor condamnati sa faca baie la lighean sint boilerele si dusurile instant

Focsanenii se descurca asa cum pot in lipsa apei calde, chiar in luna lui Cuptor. Oprirea apei fierbinti la robinet aduce venituri in plus comerciantilor de produse electrocasnice din Focsani. Acestia spun ca cele mai vindute produse in aceste zile sint boilerele si incalzitoarele instant, dar oamenii apeleaza in ultima instanta si la balie si ibric, in conditiile in care nu oricine isi permite sa scoata din portofel citeva sute de lei pentru a face o baie buna. Alternative se gasesc pe masura oricarui buzunar. De la fierbatoare cu preturi ce variaza intre 4 si 15 lei, pina la boilere care mai de care mai mari si mai performante. Unii directori de magazine spun ca vinzarile au crescut in ultima vreme, iar in rindul preferintelor clientilor se afla boilerele si dusurile instant (geysere). "Pe perioada aceasta, cu siguranta se cauta instantele electrice, care se fixeaza pe perete si sint foarte practice. In general, acestea se gasesc in magazinele de instalatii sanitare", ne spune directorul unui magazin de electrocasnice cu filiale in intreaga tara. Vinzatorii afirma ca boilerele sint la mare cautare pentru cei cu bugete reduse, deoarece au un consum mult mai mic spre deosebire de instantele electrice care incalzesc apa in citeva secunde. "Omul prefera boilere nici prea mici, nici prea mari, dar toata lumea cumpara boilere. In general unul de 80 de litri este ideal pentru baie si dus si poate fi folosit atit la casa, cit si la apartament. Noi oferim spre vinzare boilere la o capacitate incepind cu 10 litri pina la 100 de litri. Momentan, nici nu mai avem boilere de 80 de litri pentru ca s-au dat foarte bine. Si geyserele se cumpara, sint instante pentru dus, chiuveta sau combinate, iar pretul ajunge pina la 325 de lei", ne-a spus Marian Paladuta, vinzator la firma Metex, la magazinul 1001 articole. In rindul electricelor mai putem mentiona si fierbatoarele, de altfel foarte ieftine si utile, mai ales ca dimensiunile variaza de la 10 la 40 de centimetri. Un fierbator are un pret absolut rezonabil, ce variaza intre 4 si 15 lei. Cel mai mare poate incalzi si o oala de 15 litri de apa, dar cine risca il poate pune direct in cada. Oale se gasesc pe toate dimensiunile si pentru toate buzunarele. O oala de marime medie pentru a incalzi suficienta apa necesara unui "dus" costa intre 45 si 100 de lei. Cum Primaria Focsani inca nu poate oferi nici un raspuns in ceea ce priveste rezolvarea crizei apei calde, focsanenii sint nevoiti sa apeleze la orice alta alternativa pentru a se bucura de citeva picaturi de apa fierbinte. (Nicoleta LAZAR, Gabriela MATEI)


Cit ne costa sa incalzim apa?


Reporterii «Ziarului de Vrancea» au mers prin magazinele specializate de produse electrocasnice si va prezinta o lista de preturi orientative pentru produsele indispensabile unui focsanean in aceasta perioada, cind apa calda a ajuns un lux in Focsani.


Boiler electric 10 -100 litri: de la 250 de lei pina la 450 de lei

Oala de 20-25 litri: 300 lei

Geyser: 325 lei

Balie: 35 lei

Ibric: 5 lei

Fierbator electric: intre 4 si 15 lei

Servetele umede: 1,5 lei

Asadar, focsanenii au de unde alege alternative in lupta cu lipsa apei calde.


Satui de apa rece!


Focsanenii mai au de rabdat sub dusurile scotiene. Autoritatile nu au nici o veste imbucuratoare, mai ales ca restantierii nu se ingramadesc sa reduca facturile restante. Nici saptamina aceasta nu sint previziuni pentru functionarea robinetului rosu pentru apa calda. "Nu am nici o veste buna! Inca mai sint 27 de miliarde de lei vechi de strins din factura lunii februarie", ne-a declarat edilul sef Decebal Bacinschi. Aceasta este a treia saptamina in care municipiul nu beneficiaza de apa calda. Problema ENET SA va fi discutata indelung astazi, de la ora 16.00, la sedinta ordinara a Consiliului Local Focsani. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 23 ore, 46 minute, 55 secunde
fratilor! chiar nu ne putem trezi sa-i dam in judecata pe nenorocitii astia de la Enet. Sunt asociatii care au plata la zi si acelea au un contract cu Enet prin care aceasta se obliga sa furnizeze apa citeste integral
, acum 739396 zile, 23 ore, 46 minute, 55 secunde
firma METEX este cea mai scumpa din judet! la dedeman instantul de dus este 160 lei , boiler de 20 litri 195 lei si cel de 80 este 370 lei.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.