Ultima oră

ENET vrea 5% de la tarife pentru modernizare

Iulia Crețu
28 iul 2008 823 vizualizări
Sedinta de marti a Consiliului Local va aduce in discutie problema centralei termice a orasului Consiliul Local Focsani va avea marti o sedinta ordinara extrem de fierbinte, dat fiind ca pe ordinea de zi a intilnirii figureaza mai multe proiecte de hotarire care aduc atingeri situatiei ENET SA, centrala de termoficare a municipiului.

Alaturi de informarea facuta de Consiliul de Administratie al societatii, la mapa alesilor se regaseste si proiectul privind avizarea documentatiei tehnico-economice, faza studiu de fezabilitate, pentru obiectivul de investitii "Modernizarea si reabilitarea retelei de distributie a energiei termice din municipiul Focsani", modificata prin HCL nr.211/25.07.2006. Valoarea totala a investitiei este de 114.594.110 lei, acesti bani urmind a fi investiti in modernizarea a 57.750 metri liniari de retele termice secundare. Investitia se va realiza in 54 de luni, finantarea urmind a veni de la bugetul local. "In scopul eficientizarii sistemelor centralizate de alimentare cu energie termica, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor deruleaza un amplu program de investitii «Termoficare 2006-2015 caldura si confort», ce are ca obiectiv final reducerea consumului de resurse energetice primare consumat in anul 2004", se arata in proiect. Pentru a fi posibila accesarea programului, beneficiarul investitiei, Primaria Focsani, trebuie sa prezinte hotarirea CL de aprobare a studiului de fezabilitate, fiind luate in considerare strategiile care au fost elaborate/reactualizate incepind cu anul 2007 si au un orizont de timp de minimum 10 ani. De asemenea, ENET-ul aduce la cunostinta alesilor faptul ca are in intentie modernizarea a doua puncte termice din municipiu, in speta PT nr. 40 din str. Eminescu si PT nr. 69 din str. Cpt. Cretu Florin. Valoarea totala a investitiilor, calculata la preturile din mai 2007, este de 1.019.761 lei, durata de investitie fiind de un an. Dupa finalizarea lucrarilor, cele doua puncte termice ar urma sa dezvolte o putere instalata cuprinsa intre 2,522 si 4,440 Gcal/h. Si tot la acest capitol al energiei termice, se va discuta si despre aprobarea cotei de dezvoltare a sistemului de alimentare centralizata cu energie termica in municipiu, in procent de 5% din tariful de transport, distributie si furnizare a energiei termice si modul de utilizare. Modernizarea si retehnologizarea sistemului de termoficare din Focsani, aprobat prin HCL nr. 129/27.05.2003 cuprinde trei etape de dezvoltare: 1) retele termice secundare de distributie agent termic incalzire si apa calda de consum - reciclare; 2) 49 puncte termice si 2 centrale termice de cogenerare, contorizarea agentului termic pentru incalzire si apa calda de consum la consumatori si 3) reabilitarea centralei electrotermice existente, modernizarea CAF-lui 50 Gcal/h prin introducerea arzatoarelor cu NOX redus. In calculul pretului se va tine cont de costurile justificate ale activitatilor de producere, transport, distributie si furnizare a energiei termice, inclusiv cheltuielile aferente dezvoltarii si modernizarii, pierderile tehnologice, cheltuielile pentru protectia mediului, precum si o cota de profit, dar nu mai mult de 5%. Sumele incasate se utilizeaza pe baza programului de dezvoltare avizat de administratia locala. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.