Ultima oră

Managerii de spitale vor fi reevaluati

Raluca Manolache
28 iul 2008 769 vizualizări
Managerii spitalelor vrincene se pregatesc pentru reevaluarea activitatii pe care au desfasurat-o de cind au semnat contractul cu Ministerul Sanatatii Publice.

Aceasta actiune va fi realizata in toamna de o comisie formata la nivelul Autoritatii de Sanatate Publica, managerii vizati fiind cei de la Spitalul Adjud - dr. Claudiu Zara, de la Marasesti - dr. Jana Ciuperca, si de la Vidra - dr. Mihai Jalova Racovita. Acestia vor fi verificati pentru ca nu au obtinut punctaj maxim la peste 90% din indicatorii economico-financiari, in urma evaluarii din luna mai. Astfel, Claudiu Zara si Mihai Jalova Racovita au depasit indicatorul "Cost mediu/zi spitalizare", in sensul ca au avut un cost cu o valoare realizata mai mare decit cea asumata in contract, iar Jana Ciuperca a realizat o executie bugetara cu 4,12% mai mare decit cea prevazuta in contract. "A fost interpretat gresit costul mediu/zi spitalizare. Evaluarea s-a facut in mod general la nivelul tuturor unitatilor si nu s-a tinut cont de caracteristicile fiecarui spital in parte. Nu se poate face o evaluare pentru un singur indicator. Ar trebui facuta o evaluare complexa a intregii activitati", este de parere dr. Mihai Jalova Racovita. Dr. Mihai Ionescu nu va fi reevaluat pentru ca nu mai este managerul Spitalului Panciu, acesta cistigind recent concursul pentru ocuparea unui post de chirurg la spitalul din Focsani. Dr. Nicolae Moise, managerul Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani, a scapat de control pentru ca in luna mai nu a participat la evaluare. Nici dr. Ilie Manole de la Spitalul Odobesti nu trebuie sa-si faca griji, pentru ca in acest moment ocupa postul cu delegatie. (Raluca MANOLACHE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.