Ultima oră

Sint indicii temeinice ca Pantica este autorul acestui omor

Nicoleta Cristea
26 iul 2008 2397 vizualizări
Focsaneanul a fost arestat in lipsa Judecatorii Tribunalului Vrancea au fost de acord cu propunerea procurorilor de a-i da mandat de arestare in lipsa focsaneanului Senin Pantica, acuzat de omor calificat.

"Instanta a decis admiterea solicitarii Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea si a procedat la emiterea mandatului de arestare preventiva, care va fi pus in executare de catre institutiile in drept. Potrivit art. 150 alin.2 C.pr.pen., daca masura arestarii a fost dispusa in lipsa inculpatului, acesta va fi audiat imediat ce va fi prins ori se va prezenta in fata organelor competente", se arata intr-un comunicat de presa al Tribunalului Vrancea. Procurorii au sustinut ieri ca arestarea in lipsa a fost solicitata intrucit Senin Pantica se sustrage de la urmarirea penala, iar motivele sint bazate pe cele 42 de file ale dosarului. "Sint indicii temeinice ca Senin Pantica este autorul acestui omor calificat. Comunitatea de etnie roma este indignata si speriata de cele intimplate, mai ales ca familia inculpatului incearca sa influenteze martorii pentru a nu da declaratii. O perioada minima de detentie de 30 de zile este necesara pentru ca legea sa fie respectata in privinta acelora care incalca drepturile omului, pentru ca vorbim despre dreptul la viata", a sustinut procurorul de sedinta. Anchetatorii incearca in continuare sa il gaseasca pe tinarul suspectat de omor, dupa ce, duminica trecuta, i-a aplicat doua lovituri de cutit lui Marian Mironica, 24 ani. Fapta s-a petrecut in cartierul Bahne, una dintre lovituri fiind si fatala pentru victima. Victima omorului a fost condusa joi pe ultimul drum, la cimitirul bisericii Sfintul Nicolae din Focsani. Rudele tinarului au refuzat sa o primeasca la funeralii pe fosta iubita a acestuia, Lili, pe care o considera vinovata moral de cele intimplate. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.