Ultima oră

Focsanenii, somati de Primarie sa nu dea cu prea multa culoare

Iulia Crețu
23 iul 2008 1027 vizualizări
Cazul blocului violet a ajuns si pe retina edilul sef care i-a rugat pe locatari sa revopseasca in culori ceva mai placute

Municipiul de pe Milcov incearca sa isi inveseleasca mostenirea comunista, blocurile gri si deprimante, asa cum cred locatarii de cuviinta. Fiecare, in functie de preferintele coloristice. Asa se face ca, odata cu mania izolarii termice, necesara de altfel, cuburile de locuinte tind sa ajunga niste constructii pestrite. Beneficiind de larghetea legislativa oferita de municipalitate, care a convenit sa nu mai ceara obtinerea autorizatiei de constructie pentru schimbarea culorii fatadelor apartamentelor, focsanenii si-au expus placerile coloristice in cele mai bizare si urite combinatii. Astfel se face ca un bloc unde locatarii nu si-au vopsit in acelasi timp tencuielile exterioare ajunge sa arate ca un joc lego, cu componente de culori diferite, de la galben lamii, gri, portocaliu, caramiziu, verde si, mai nou, violet electric. Pentru cei care fac exces de talent artistic in "pictarea" fatadelor in culori care s-ar vedea si din satelit, edilul sef Decebal Bacinschi declara ca se poate ajunge pina la amenzi. De aceste amenintari nu au scapat nici locatarii de pe strada Stefan cel Mare, cei care s-au declarat fanii culorii violet. Acestia au fost somati de Primarie sa gaseasca tonuri ceva mai apropiate de culoarea zonei, dupa ce doua pensionare au decis sa vor ca blocul lor sa arate «unic». Asa se face ca ieri, focsanenii s-au apucat sa-si revopseasca balcoanele intr-o tenta de bej. Primarul Bacinschi spune ca si el s-a saturat sa vada petele de culoare date fara nici o noima arhitectonica prin oras si se gindeste la initierea unei hotariri de Consiliu Local Focsani care sa tempereze apucaturile de pictori avangardisti ale cetatenilor. "Nu este obligatoriu sa scoti autorizatie de constructie daca respecti forma arhitecturala si culoarea cit de cit. I-am vazut si noi pe cei care au vopsit in violet, le-am facut proces verbal si i-am somat sa schimbe culoarea intr-una in ton cu zona. Cred totusi ca vom initia un proiect pentru stabilirea unor anumite culori ce pot fi utilizate la zugraveala. Am vazut si eu blocuri pictate in bleo, albastru, galben", ne-a declarat primarul Decebal Bacinschi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.