Ultima oră

Criminalul din Bahne se bucura de libertate

Dan Chiriac
23 iul 2008 2087 vizualizări
Oamenii legii presupun ca tinarul focsanean a platit cu viata dupa un conflict generat de prietena sa, cu care se impacase de curind. Cititorii Ziarului de Vrancea s-au declarat stupefiati de indiferenta de care au dat dovada locatarii din Bahne, care au privit impasibili de la balcon cum a fost omorit un om

vCazul mortii focsaneanului Marian Mironica, ucis cu singe rece intr-o parcare din cartierul Bahne, pune la grea incercare echipa de criminalisti, care face eforturi sa dea de urmele agresorilor. Politistii si procurorii care se ocupa de caz au eliminat varianta reglarii de conturi sau rafuiala intre clanuri de tip mafiot si merg pe cea a unui conflict sentimental, incheiat prost pentru tinarul de 24 de ani. "Pina in acest moment, anchetatorii nu au reusit sa dea de urmele agresorilor, dar facem cercetari in continuare", ne-a declarat Florentina Sova, purtatorul de cuvint al Parchetului. Prin oras circula insa o varianta a celor intimplate duminica seara. Conform acesteia, Marian Mironica ar fi intrat in conflict cu citiva cetateni de etnie rroma din cartierul Bahne din cauza iubitei sale, fapt pentru care acesta a solicitat telefonic ajutorul mai multor prieteni. Reorganizati, acestia au incercat sa-si faca dreptate in fata rromilor, care, agresati fiind, au cerut, la rindul lor ajutorul mai multor tineri din zona Garii. Varianta este intarita si de un comentariu postat ieri pe site-ul Ziarului de Vrancea, care sustine ca vina ar apartine prietenei tinarului, nemultumita ca acesta nu le dadea bani si celor din familia ei. Fata ar fi provocat cearta intre Marian Mironica si rudele sale care l-au omorit. Barbatul se intorsese de curind din Germania la insistentele fostei sale iubite, cu care reluase se pare relatia. Mironica a fost atacat duminica seara, intr-o parcare situata la doar o suta de metri de blocul unde locuia, in spatele Pietii Bahne. Acesta a fost lovit cu pumnii si picioarele de trei sau patru indivizi, dupa care unul dintre agresori l-a lovit cu un cutit in picior, nimerind chiar in artera femurala. Marian Mironica a murit in drum spre spital din cauza hemoragiei puternice. Din pacate pentru spiritul civic, nici un locatar nu a intervenit in scandal, oamenii preferind sa urmareasca de la balcoane uciderea tinarului. "Indiferenta creeaza monstri. Imi e si teama sa mai ies pe strada noaptea cind aud de grozavii de genul asta si nimeni nu intervine in caz de nevoie. Nu poti lasa asemeena lucruri doar in grija Politiei, pina la urma sintem oameni, nu animale. Cineva spunea ca exista un lucru mai rau decit raul insusi: indiferenta fata de rau si cred ca are dreptate. Sper ca Politia sa-i prinda cit mai repede pe criminal", a comentat o cititoare ieri pe site-ul Ziarului de Vrancea. De altfel, mai multi cititori s-au plins de nesiguranta care domneste pe strazile municipiului dupa lasarea intunericului. Tinind cont ca tatal tinarului este decedat de ani buni, cunostintele familiei o asteapta pe mama acestuia din Italia pentru a se ocupa de mormintare, dat fiind ca ruda cea mai apropiata din Focsani, sora sa, este internata la maternitate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.