Ultima oră

Trafic periclitat de masini fara sisteme de frinare

Raluca Manolache
21 iul 2008 870 vizualizări
Pe strazile din Vrancea circula zilnic sute de masini care prezinta defectiuni tehnice ce pot duce la accidente rutiere.

Rezultatele actiunilor de control realizate de politistii de la circulatie si de inspectorii de la Registrul Auto Roman arata ca 217 din masinile trase pe dreapta in acest an nu au fost conforme normelor de circulatie. Acestea fie prezentau deficiente la dispozitivele de iluminare si semnalizare, la sistemele de siguranta, fie aveau caroseria uzata. Situatia este cu atit mai grava in conditiile in care unele autoturisme aveau anvelopele foarte uzate, iar sistemele de frinare sau directie nu puteau fi utilizate. "In judetul Vrancea parcul auto este relativ nou, insa sint si autovehicule foarte vechi si cu defectiuni tehnice. Numarul de sanctiuni aplicate la nivelul judetului nu este mic, nici mare. Prin actiunile realizate dorim sa preintimpinam accidentele datorate defectiunilor grave, precum lipsa sistemului de frinare sau de schimbare a directiei. Foarte multe probleme sint la sistemele de semnalizare si iluminare ale autovehiculelor", a declarat subcomisarul Daniel Fatu, seful Serviciului de Politie Rutiera. Daca in cazul abaterilor minore s-au aplicat amenzi ori avertismente, in cazul soferilor ale caror masini aveau defectiuni grave s-a trecut la suspendarea permisului de conducere. Conform legislatiei rutiere, acesti soferi s-au ales cu permisul suspendat pentru 90 de zile si cu o sanctiune contraventionala de 450 de lei. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.