Ultima oră

Big brother impotriva hotilor din triajul garii Adjud

Raluca Manolache
21 iul 2008 2401 vizualizări
Unii angajatii de la triajul garii Adjud nu ezita sa «jefuiasca» trenurile de marfa care opresc in statie u politistii de la Transporturi Feroviare considera ca trenurile ar fi mult mai in siguranta daca garile ar fi monitorizate video

Politistii de la Transporturi Feroviare Focsani au solicitat Regionalei CFR Galati sa instaleze camere video macar in statia Adjud, unde trenurile de marfuri sint verificate. Aceasta solicitare vine in conditiile in care paza statiei nu este asigurata in mod corespunzator, iar salariatii, si nu numai, pot oricind sustrage marfa din trenurile care se opresc pentru triere. Subinspectorul Ilie Romeo, de la Politia TF Focsani, spune ca a fost trimisa deja o situatie la sediul din Galati prin care sint prezentate toate problemele intimpinate in cazul prevenirii furturilor din infrastructura feroviara si din vagoanele de marfa. "Au fost gasite nereguli, furturi minore din trenurile de marfa, dar care ne fac probleme. Au fost cazuri in care am gasit sigilii lipsa. In cazurile acestea se realizeaza o comisie care verifica toata marfa. Aceste probleme apar din cauza lipsei paznicilor, dar si a iluminatului insuficient. Am solicitat asigurarea pazei prin montarea camerelor de supraveghere in triajul statiei CFR Adjud", a declarat subinspectorul Romeo Ilie. Acesta mai spune ca si angajatii statiei CFR Adjud vor avea o conduita corespunzatoare in cazul in care vor sti ca sint urmariti in permanenta, caci in anii trecuti unii dintre ei au fost prinsi la furat. "Vom reusi sa instituim o conduita cinstita in rindul salariatilor de acolo si vom ridica aceste suspiciuni care planeaza asupra lor", a concluzionat politistul. Oamenii legii au solicitat montarea camerelor de supraveghere si in statiile Marasesti si Gugesti, dupa ce sistemul de monitorizare video implentat in statia CFR Focsani s-a dovedit util. Situatia trimisa la CFR Galati mai arata ca infrastructura feroviara necesita investitii majore. Oamenii legii trag un semnal de alarma, deoarece cablurile aferente instalatiilor de dirijare si semnalizare feroviara nu sint montate corespunzator si pot fi furate in orice moment de hotii de fier vechi. Totodata, hotii sint atrasi si de depozitele de materiale de cale ferata, care nu sint pazite. Ramine de vazut ce decizii vor lua reprezentantii regionalei CFR Galati si daca toate statiile CFR din judetul nostru vor fi impinzite cu camere video. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.