Ultima oră

Politistii vor doua blocuri ANL si o casa de vacanta la Lepsa

Dan Chiriac
18 iul 2008 801 vizualizări
Infractiunile cu mare violenta au ocolit Vrancea Politistii vrinceni si-au prezentat ieri rezultatele obtinute in primele sase luni ale anului 2008. Sedinta de bilant s-a desfasurat in prezenta prim-procurorului Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani, Luminita Dogaru, a presedintelui Tribunalului,

Adrian Toni Neacsu, dar si a colegilor de la Jandarmerie, Pompieri si SRI. Comisarul sef Mihai Calinescu, seful Directiei de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, a afirmat ca "activitatea politistilor vrinceni a fost foarte buna si pentru asta le multumesc tuturor». Profitind de faptul ca au fost harnici si-au multumit sefii, politistii si-au trecut pe lista de prioritati gasirea fondurilor pentru continuarea lucrarilor de reamenajare a noului sediu al Politiei Focsani. De asemenea, angajatii vor ca in colaborare cu ANL sa fie construite doua blocuri de locuinte, unul in Focsani si unul in Odobesti. La acestea se adauga si inceperea lucrarilor la o casa de vacanta din Lepsa. Revenind la bilant, in primele sase luni ale anului au fost 3.399 infractiuni solutionate, cu 432 mai multe decit in aceeasi perioada a anului 2007. Dintre acestea, 1035 ( ^135 ) au fost economico-financiare. "In ceea ce priveste persoanele cercetate pentru infractiuni economico -financiare, ne situam pe locul doi pe tara, cu o medie de 218 persoane/cercetate la 100.000 locuitori. In aceasta perioada, au fost solutionate 13 dosare penale complexe, inregistrindu-se un prejudiciu total de 35.335 mii lei, cu 26.332 mii lei mai mare fata de semestrul I al anului 2007 (^292%). O prioritate a efectivelor de politie a constituit-o si combaterea evaziunii fiscale, reusindu-se solutionarea a 77 infractiuni (^26 fata de perioada similara a anului 2007), care ne situeaza pe locul 6 in clasamentul Politiei Romane», a precizat seful Politiei, comisarul sef Sandel Doaga. Politistii mai au de lucru si la dosarele cu autor necunoscut, procentul de solutionare fiind de numai 68,68%. Pe linie rutiera, s-au inregistrat cu 89 de accidente grave soldate cu 22 morti (^ 3) si 81 raniti grav si 219 raniti usor. Pentru prevenirea accidentelor, politistii se gindesc si la solutii. In lunile urmatoare, pe cei 90 de kilometri de tronson de E 85 vor fi montate sapte camere de supraveghere pentru monitorizarea traficului. Un lucru imbucurator este faptul ca in Vrancea nu s-au produs infractiuni de mare violenta. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.