Ultima oră

Carutas accidentat mortal

Dan Chiriac
15 iul 2008 1169 vizualizări
Ignorind orice regula rutiera, un carutas a iesit in E 85, unde a fost lovit de un camion u acesta a murit, in timp ce tatal sau a fost ranit grav

Un carutas a murit iar tatal sau se zbate intre viata si moarte, dupa ce acesta a incercat sa traverseze drumul european fara sa se asigure, la Urechesti. Politistii au stabilit ca in noaptea dintre duminica si luni, in jurul orelor 23.00, Ion Grigorean, 20 ani, din Suceava, in timp ce conducea un autocamion cu remorca, a intrat in coliziune cu o caruta condusa de Vasilica Bornaz, 43 ani, din comuna Urechesti. Acesta a patruns in drumul national de pe un drum lateral, din cimp, fara sa se asigure si fara ca atelajul hipo sa fie semnalizat corespunzator. In urma accidentului, carutasul a decedat, iar tatal sau, Apostu Bornaz, 70 ani, din Urechesti, care se afla in caruta, a fost accidentat grav. Sotia carutasului a scapat ca prin minune doar cu citeva zgirieturi. "Caruta nu avea nici un fel de semnalizare luminoasa, nici lanterna sau vesta reflectorizanta si a preferat sa iasa in drumul national, desi putea sa mearga pina la Urechesti pe un drum lateral. Soferul autocamionului a incercat sa evite impactul, dar remorca a intrat in tangaj si apoi s-a rasturnat peste caruta. Este de neinteles atitudinea acestor carutasi care nu inteleg la ce riscuri se expun, intrind in drumul european, unde traficul se desfasoara la 100 de km/h si un impact este foarte greu de evitat. De la inceputul anului an am impartit veste reflectorizante, am dat peste 1.500 de sanctiuni carutasilor, dar acestia continua sa incalce flagrant legea. Ii sfatuim sa respecte legile si sa foloseasca in campania agricola tractoare si remorci semnalizate pentru a nu fi victime sau a fi amendati de politisti", a spus subcomisarul Daniel Fatu, seful Serviciului Politiei Rutiere Vrancea.


Accidentati usor


Duminica, pe soselele din judet s-au produs si mai multe accidente usoare. La Vulturu, Cosma Staruiala, 49 ani, in timp ce conducea o Dacia 1310, a pierdut controlul volanului, a parasit carosabilul si a intrat in santul de pe partea dreapta unde a lovit o borna kilometrica. Din accident a rezultat ranirea usoara a unei fetite in virsta de 12 ani, Ecaterina P., pasagera in autoturism. La Paunesti, Nicusor Iordache, 20 ani, din localitate, in timp ce se deplasa cu motocicleta, avind in spate ca pasager pe consateanul sau Stelian Popa, 37 ani, in incercarea de a evita un ciine care i-a aparut in fata, s-a dezechilibrat si s-a lovit de un cap de pod, accidentindu-se usor. La Vizantea, Silviu Nastase, 32 ani, din comuna Vizantea-Livezi, in timp ce conducea o Dacia 1310, nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers si a acrosat mopedul cu care circulau regulamentar minorii Cosmin C., 16 ani si Octavian T., ambii din Vizantea-Livezi, ultimul ranindu-se usor. La Slobozia Bradului, Viorel Duia, 20 ani, din localitate, aflat la volanul unui Ford, a intrat in depasirea unui autoturism Logan condus de Ion Gavrila, aflat si acesta in depasirea unui alt autoturism. In urma coliziunii dintre cele doua autoturisme a rezultat avarierea acestora. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.