Ultima oră

Protopopul Dobrin de la Panciu a fost schimbat dupa 30 de ani

Valentin Muscă
14 iul 2008 6224 vizualizări
In locul sau a fost numit preotul Vasile Bratie Protopopul Constantin Dobrin de la Protoieria Panciu, cel mai longeviv protopop din Vrancea, a fost inlocuit din functie de Episcopia Buzaului si Vrancei.

Oficial, protopopul s-a pensionat, dar neoficial se vorbeste ca plecarea sa a fost grabita de conflictul din Ruginesti, in urma caruia parohia «Cuvioasa Paraschiva» a trecut cu preotul paroh Dumitru Poiana la Asociatia Biserica Crestinilor Ortodocsi Romani (ABCOR), asociatie religioasa condusa de preotul caterisit Ion Preoteasa. Decizia oficiala a fost comunicata de Episcopul Epifanie Norocel la intilnirea cu protopopii din toata Eparhia, desfasurata la Centrul Eparhial de la Buzau, pe data de 30 iunie. In locul sau a fost numit preotul Vasile Bratie. Preotul Adrian Ionescu, consilierul mass-media al Episcopiei Buzaului si Vrancei, a refuzat sa confirme aceasta schimbare, trimitindu-ne la ziarul oficial al Patriarhiei Ortodoxe Romane. Faptul ca protopopul de Panciu a fost schimbat este un semn bun, Constantin Dobrin fiind singurul protopop din Eparhia Buzaului care a condus protopopiatul Panciu sub ultimii patru presedinti ai Romaniei si ultimii trei episcopi ai Buzaului, intre 1978-2008. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 11

Adaugă comentariu
LIU LI, acum 3960 zile, 20 ore, 13 minute, 31 secunde
La Soveja sunt doua preotese. Pe care dintre ele a......
Lenus, acum 3967 zile, 18 ore, 17 minute, 14 secunde
Se spune ca ii placeau femeile si in special preotesele, care erau frumoase una nu scapa. Avea una pe la Soveja. Tot timpul era in preajma ei. Ce vremuri apuse.
geo, acum 3968 zile, 20 ore, 20 minute, 24 secunde
De rau ce a fost si de atata ura ce a avut in el, dupa pensionare s-a inbolnavit de cancer si nu mai are mult de stst pe aici. Un parsiv.
, acum 739396 zile, 16 ore, 15 minute, 59 secunde
Acest protopop era uns cu toate alifiile.Bine ca am scapat de el. http://sihastru.forumup.com/
, acum 739396 zile, 16 ore, 15 minute, 59 secunde
Este un om deosebit care a stiut sa aplaneze multe conflicte intre preoti.
, acum 739396 zile, 16 ore, 15 minute, 59 secunde
Nea Valentine....bai frate ce ai tu cu B.O.R mereu ma?Ce nu iti ajunge tie?! Nu era mai bine daca ramaneai la tara cu oile la pascut?Cred ca faceai cu adevarat cariera acolo....da da...adica cu citeste integral
, acum 739396 zile, 16 ore, 15 minute, 59 secunde
n-am mai suportat magariile din episcopie.Si am decis sa pun capat marsaviei si pupincurismului.Dupa atatia ani de chin si tortura din partea lu"Pifu,M-am saturat.Sa-l mai pupe si altii in fund.
, acum 739396 zile, 16 ore, 15 minute, 59 secunde
RAR O SA SE MAI GASEASCA UN PROTOPOP CA DUMNEALUI.SARUTMANA PARINTE PROTOEREU. TOT UN PROTOEREU RESPECTAT VE-TI RAMANE IN CONTINUARE PENTRU NOI.
, acum 739396 zile, 16 ore, 15 minute, 59 secunde
Parintele ex-protopop Constantin Dobrin este un slujitor al Domnului cu totul si q totul special,un om deosebit,d apreciat pentru tot c a faqt si face pentru parohia l kre e duhovnic!!!tot respectul citeste integral
, acum 739396 zile, 16 ore, 15 minute, 59 secunde
sunteti cel mai bun unchii,care este sufletist si bun si sper sa vezi mesajul meu si o sa vin la tara saluati pe cei de acolo,sarut mana
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.