Ultima oră

Fetita de 12 ani, moarta in incendiu

Dan Chiriac
12 iul 2008 682 vizualizări
Iresponsabilitatea parintilor, care au uitat o luminare aprinsa in casa, singura sursa de lumina de altfel, a curmat viata copilului din comuna Vulturu

O fetita de 11 ani din comuna Vulturu a murit ieri noapte dupa un incendiu produs din cauza unei luminari uitate aprinsa. Tragedia s-a petrecut in toiul noptii, cind cei doi copii ai familiei Drimba dormeau intr-una din camerele casei. Ironia sotii a facut ca mama sa fie plecata prin vecini, la un priveghi. Femeia a lasat copiii singuri acasa, iar la plecare le-a aprins o luminare, sa nu le fie urit, fara sa banuiasca ce avea sa se intimple. Manolache Drimba, baietelul de 12 ani, a reusit sa iasa din casa cuprinsa de flacari cu ajutorul vecinilor. "Am vazut flacarile la casa vecinei si am sarit sa vedem ce s-a intimplat. Am reusit sa il scoatem pe baietel, inainte ca acesta sa pateasca ceva. Era speriat rau. Din pacate, fetita era deja moarta, sacacuta", ne-a spus unul dintre vecini. Din nefericire, sora mai mica a copilului, Anamaria, de 11 ani, a fost gasita decedata in pat. Cel mai probabil, fetita s-a intoxicat cu fum si nu a mai avut puterea sa iasa la aer. In ciuda faptului ca provenea dintr-o familie saraca pamintului si nu avea conditii bune de studii, micuta invata bine la scoala si era harnica, astfel ca a lasat un mare gol in inima apropiatilor si cunoscutilor. "Din cadrul Detasamentului Focsani la fata locului s-au deplasat doua autospeciale de lucru cu apa si spuma. La sosirea la locul interventiei, incendiul se manifesta la circa 30 metri patrati din acoperis, construit din lemn si invelit cu carton asfaltat, cit si la o camera de locuit si un hol. Pompierii militari au actionat cu operativitate, incendiul fiind lichidat in limitele gasite, salvindu-se astfel casele invecinate. Din pacate, in casa a fost gasit cadavrul fetitei", ne-a declarat slt. Cristina Duta, purtatorul de cuvint al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Pompierii au reusit repede sa stabileasca si cauza incendiului. "Locuinta respectiva nu era racordata la sistemul public de alimentare cu energie electrica, familia folosind pentru iluminat luminari. Cel mai probabil, acestea au generat nefericitul incident", a adaugat Cristina Duta. Incidentul de la Vulturu vine sa completeze lista evenimentelor nefericite din acest an, petrecute in judet. De la inceputul anului 2008, in incendiile produse in Vrancea au murit cinci persoane, iar alte sase au fost ranite. Ultimul incident de acest fel a avut loc in urma cu doua luni, cind un copil din comuna Vinatori si-a gasit sfirsitul dupa ce casa in care locuia a fost cuprinsa de flacari, tot din cauza unei luminari uitate noaptea intr-o incapere. (Dan CHIRIAC)

CASETA

I-a luat foc apartamentul

Joi noaptea, pompierii focsaneni au mai intervenit la un alt incendiu produs in Focsani. In apartamentul Mariei Avram, dintr-un bloc situat pe Aleea 1 Iunie, a izbucnit un incendiu. La fata locului s-a deplasat o autospeciala de lucru cu apa si spuma. Pagubele s-au limitat la arderea a aproximativ 50 kg deseuri textile si mase plastice, salvindu-se apartamentul respectiv cit si cele invecinate. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.