Ultima oră

Pompierii s-au luptat cu sapte roiuri de albine

Dan Chiriac
11 iul 2008 751 vizualizări
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a angajat un apicultor pentru a prinde roiurile ratacite u in primele sase luni, pompierii nu s-au confruntat cu incendii de proportii, insa patru oameni au murit arsi

Conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si-a facut bilantul primelor sase luni de activitate din acest an, in care a bifat si interventii mai putin obisnuite, cum ar fi prinderea roiurilor de albine. Roiurile au terorizat de citeva ori trecatorii prin Piata Unirii. "Am avut sapte interventi la roiuri de albine si pentru a ne descurca avem si un apicultor in cadrul inspectoratului. Am avut solicitari si de la «uituci», care suna la 112 si spun ca nu gasesc cheile de la casa si au oala pe foc", a precizat colonelul Paul Rotaru, seful ISU. Bilantul institutiei arata ca pompierii nu s-au confruntat cu incendii de proportii pina acum, asa cum s-a intimplat in anii precedenti. De altfel, seful ISU, colonelul Paul Rotaru, spune ca situatia operativa la nivelul institutiei pe care o conduce este foarte buna. "In primele sase luni ale anului, am intervenit la 402 situatii de urgenta, o medie de 2,2 pe zi. Dintre acestea, 153 au fost la incendii. Cel mai important este faptul ca nu am avut incendii de proportii. In timpul acestor interventii, am avut si un subofiter ranit, sg. maj. Claudiu Bughidau, care acum se simte bine. Din pacate, am avut si patru persoane decedate si sase ranite in urma incendiilor produse", a mentionat Paul Rotaru. Pagubele totale produse ca urmare a acestor incendii au fost de aproape 1,6 milioane de lei. In mod curios, cele mai multe dintre incendii s-au produs in luna februarie, iar cele mai putine in iunie. Cauzele cele mai des intilnite ale declansarii incendiilor au fost cosurile de fum infundate sau scurtcircuitele eletrice. Fata de celelalte judete din tara, anul acesta pompierii vrinceni nu prea au avut de lucru la stingerea miristilor incendiate. Primul incendiu de acest fel a avut loc abia la inceputul lunii iulie, la Tataranu. In primele sase luni ale anului, lucratorii de la ISU au intervenit si la alte 116 situatii de urgenta, cele mai multe dintre acestea fiind pentru asanarea de munitie, misiuni de distrugere sau inlaturarea efectelor inundatiilor. (Dan CHIRIAC)


Foc la Euroconf


Cinci echipaje de la Detasamentul de Pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au efectuat ieri dimineata o aplicatie la SC Euroconf SA Vrancea. Exercitiul a prevazut simularea unui incendiu produs in incinta unitatii. Potrivit planului de actiune, salariatii au intervenit pentru stingerea focului si, in acelasi timp, au alertat pompierii. Acestia au reusit localizarea incendiului fara a se produce victime. In timpul "incendiului" a fost afectata o hala de productie, dar si depozitul de materiale. Simularea a avut drept scop antrenarea pompierilor militari, dar si verificarea obiectivului din punct de vedere al prevenirii si stingerii incendiilor. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.