Ultima oră

Exproprieri de teren pentru drumul Focsani-Ojdula

Ana-Maria Cantia
10 iul 2008 1197 vizualizări
Terenurile se afla pe raza comunelor Vidra, Birsesti si Negrilesti Ministerul Transporturilor a anuntat ieri ca va despagubi proprietarii de terenuri care urmeaza sa fie expropriati ca urmare a largirii DN 2D Focsani-Ojdula, între km 0 si 118 A 873. Lucrarile au inceput inca de anul trecut, de la iesirea din Focsani spre Bolotesti, si sint realizate de UMB Spedition, firma detinuta de omul de afaceri bacauan Dorinel Umbrarescu.

Terenurile ce vor fi expropriate se afla pe raza comunelor Birsesti, Vidra si Negrilesti din Vrancea, insa si pe raza comunelor Ojdula si Tinoasa din judetul Covasna. Pentru acest tronson de drum se va aloca suma de 1,15 milioane de lei pentru exproprierea unei suprafete de 27.636 de metri patrati. Un calcul simplu arata ca pentru un metru patrat de teren a fost alocat un pret mediu de 41,6 lei. Autoritatile au promis ca oamenii vor fi despagubiti la pretul pietei, insa, deocamdata, autoritatile centrale nu au trimis nici un negociator la fata locului. Finantarile sint asigurate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, iar persoanele fizice si juridice vizate urmeaza sa primeasca despagubirile in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a hotaririi. Primarii din comune sustin ca nu vor fi probleme din partea proprietarilor, pentru ca acestia au inteles importanta reabilitarii drumului ce le traverseaza satele. "Drumul nu ne afecteaza nici o casa, terenurile pe unde trece acesta sint mai mult cu finete si foarte putin teren agricol. Avem 50 de proprietari care nu se opun in nici un fel exproprierii", ne-a declarat Costica Hirsu, primarul din Birsesti. Si primarul din Negrilesti, Ion Vasuianu, sustine ca localnicii sint dispusi sa negocieze pentru terenurile pe care le detin: "Avem 60 de persoane care au teren agricol in aceasta zona cu suprafete intre sase si zece metri patrati. O singura familie are 200 de metri. Acum se asteapta propunerile de plata". (Ana MARIA CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.