Ultima oră

Militarii vrinceni au tras la mare

Dan Chiriac
9 iul 2008 609 vizualizări
în plin sezon estival, militarii Batalionului 288 Aparare Antiaeriana "Milcov" au executat un exercitiu cu trageri de lupta în Poligonul de trageri sol - aer Capu Midia.

Activitatea s-a desfasurat in conditii termice dificile in unele zile, din cauza caniculei. "Aceasta, impreuna cu conditiile aspre, caracteristice de fapt unei tabere de instructie si bine cunoscute de catre personalul unitatii, au facut ca acesta sa devina mai unit pentru indeplinirea obiectivului propus, respectiv calificativul «foarte bine». Astfel, profesionalismul militarilor, incepind de la Statul Major al unitati si continuind cu cel al comandantilor de baterii, plutoane, grupe si al soldatilor si gradatilor voluntari au dus la executarea unor trageri asupra tintelor aeriene si terestre bune si foarte bune, aprecierea fiind una obiectiva, realizata cu complexul de apreciere a tragerilor OERLIKON, compatibil cu al celorlalte state membre NATO. Punctul culminant al activitatii din poligon a fost combaterea tintelor aeriene cu tehnica intregului batalion, care a fost incununata cu succes, acest lucru determinindu-l pe insusi comandantul poligonului sa ne felicite", a precizat capitanul Bogdan Tudorache, ofiter relatii publice la UM 01535 Focsani. Comandantul batalionului, lt. col. Stanel Ciorasteanu, a fost multumit de activitatea desfasurata. "Au trecut foarte multi ani de cind nu am mai asistat la o tragere cu intreg batalionul. Comandantii de unitati se feresc sa desfasoare aceasta proba de tragere datorita complexitatii activitatilor si a masurilor stricte de siguranta. Ii felicit pe militari pentru curajul de care au dat dovada", a spus lt. col. Stanel Ciorasteanu. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.