Ultima oră

Tara Vrancei pleaca pe banii proprii in Grecia

Iulia Crețu
9 iul 2008 701 vizualizări
ansamblul folcloric va cinta melodii vrincenesti la aniversarea orasului Horeftikos Omilos, in perioada 12-17 iulie

Cei 21 de consilieri locali focsaneni au votat ieri, in cadrul unei sedinte extraordinare deplasarea Ansamblului Folcloric "Tara Vrancei", in perioada 12-17 iulie, la manifestarile prilejuite de cea de-a 30 aniversare a orasului Horeftikos Omilos, Grecia. Orasul face parte din regiunea Achaia, cea cu care judetul Vrancea s-a infratit la finele anului trecut. Fratii greci au ales sa invite reprezentanti ai cintului popular din Vrancea, asigurind pentru un grup de 40 de persoane transportul in Elada, dar si cazarea si masa pe perioada manifestarilor. Conditia impusa de alesii municipali a fost aceea ca ansamblul sa plece pe banii proprii si sa nu se mai aloce de la buget fonduri speciale pentru deplasarea pina la granita cu Grecia. "In aceste conditii, transportul pina la granita Greciei si de acolo in tara insumeaza 18 mii lei, iar pentru cele 7 zile, diurna va fi achitata la jumatate (17,5 euro de persoana) insumind 5 mii lei", se arata in raportul Primariei Focsani. De precizat ca la finalul legislaturii trecute, fostii consilieri locali focsaneni nu au fost de acord cu aceasta deplasare a ansamblului folcloric al Consiliului Local. Revenindu-se cu privire la acest aspect, primarul Decebal Bacinschi s-a inteles la Zilele municipiului Focsani cu alesii locali sa faca o extraordinara. "Conditia votului nostru este aceea ca banii pentru deplasare sa fie din fondurile proprii ale Ansamblului. De asemenea, am dori ca doamna Murgoci (n. r. Maria Murgoci, directorul Ansamblului) sa ne anexeze tabelul cu numele celor 40 de persoane care merg", a vorbit in numele Aliantei PNL-PD-L din CL Focsani, liderul liberalilor, Gheorghe Stan. La petrecerea aniversara a grecilor din Horeftikos Omilos vor merge 4 solisti vocali, 18 dansatori, 12 instrumentisti, un dirijor, un garderobier, un sunetist, un asistent coregraf si 2 conducatori auto. Grecii, in invitatia trimisa municipalitatii de pe Milcov, scriu ca "speram ca ne veti invita si dumneavoastra la manifestarile pe care le veti avea in 2009". Fondurile adunate anul trecut de Ansamblul Folcloric "Tara Vrancei" in urma spectacolelor sustinute prin judet si in tara ajung la suma de peste 70 mii RON. Cei mai putini bani i-au strins artistii focsaneni la spectacolele tinute cu publicul focsanean, incasarile fiind de doar 700 RON. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.