Ultima oră

Grija sporita pentru animale pe timp de canicula!

Mihaela Beșleagă
6 iul 2008 450 vizualizări
Temperaturile ridicate din perioada torida sint greu de suportat nu numai de oameni, dar si de animalele domestice. Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a elaborat

"Strategia de combatere a efectelor temperaturilor ridicate asupra sanatatii si bunastarii animalor in perioada sezonului estival 2008 in toate situatiile de avertizare «cod galben» si «cod rosu» in scopul diminuarii efectelor caniculei". Astfel, intre orele 11.00 si 19.00 se interzice transportul animalelor in scop comercial sau cu alte scopuri, miscarea acestora pe pasune sau pentru efectuarea diverselor munci. "Se recomanda programarea actiunilor sanitare veterinare astfel incit sa evite generarea stresului suplimentar la animale, acestea desfasurindu-se in afara intervalului 11.00-19.00, precum si monitorizarea surselor de apa privind potabilitatea, pentru a evita izbucnirea unor episoade de boala", arata inspectorii ANSVSA. Acestia sfatuiesc proprietarii de animale sa le asigure apa potabila la discretie si la o temperatura adecvata, iar animalele sa fie tinute in spatii care sa le protejeze de actiunea directa a razelor solare si care sa fie ventilate adecvat, natural sau artificial. De asemenea, cantitatea de hrana in aceasta perioada trebuie sa fie mai mica decit cea normala, insa administrata cu o frecventa mai crescuta, iar corpul animalelor este recomandat sa fie udat la intervale regulate, fenomen ce favorizeaza reducerea temperaturii corporale. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.