Ultima oră

Sindicalistii, primiti cu dezinteres la Prefectura

Camelia Stănilă
4 iul 2008 554 vizualizări
25 de persoane au rezistat o ora in soare, pentru a picheta Prefectura Circa 25 de sindicalisti de la confederatiile sindicale Cartel Alfa, CNSRL Fratia si BNS au pichetat ieri Institutia Prefectului, incepind cu ora 9.00, pentru a-si arata nemultumirea fata de refuzul guvernantilor de a mari salariul minim pe economie la 540 lei.

Actiunea a fost privita cu dezinteres atit de trecatori, cit si de autoritati. Sindicalistii au rezistat in soarele puternic aproape o ora, timp in care nici un reprezentant al Prefecturii nu a venit sa vorbeasca cu oamenii. "Atitudinea Guvernului fata de propriile angajamente este incalificabila. Hotarirea 1057/2007 privind salariul minim cuprinde trei indicatori de performanta: produsul intern brut, productivitatea si inflatia. In prima jumatate a anului, PIB-ul a crescut cu 8,2%, iar productivitatea cu 10%, timp in care inflatia a depasit prognoza cu 1%. Astfel spus, in timp ce salariatii si-au facut treaba, prin cresterea productivitatii si a PIB-ului, Guvernul nu si-a facut-o. Era datoria Guvernului si a BNR-ului sa promoveze politici monetare si fiscale eficiente care sa tina sub control inflatia. In schimb, au aprobat cresterea pretului la utilitati cu 20 si 25%. Mi se pare ca tot salariatii sint pedepsiti pentru incapacitatea Guvernului", a spus Emil Ravoiu, presedintele filialei Cartel Alfa. Reprezentantii celor trei confederatii au mers la subprefectul Mioara Flenchea, pentru a-i inmina o nota de protest. Sindicalistii au fost lasati sa astepte pe scari si nici nu au fost invitati la discutii, Flenchea pretextind de altfel ca "are treaba" si in momentul in care presa a dorit sa obtina o declaratie cu privire la solicitarile salariatilor. "E un paradox ca primii indicatori sint mari si inflatia a crescut. Probabil vor sa acopere niste sume, care nu au justificare", a spus si liderul BNS, Dumitru Adam, care s-a aratat revoltat de atitudinea reprezentantilor Guvernului in teritoriu, de a nu sta de vorba cu oamenii. In scurta intrevedere avuta, subprefectul se pare ca a recunoscut ca un salariu de 540 lei nu este motivant in Romania. Mioara Flenchea nu a dorit insa sa dea ochii cu reprezentantii mass-media, trimitind pretextul refuzului prin Catalin Dragulescu. De la aparitia in presa a informatiilor legate de colaborarea sa cu fosta Securitate, Flenchea a fost de negasit de catre jurnalisti. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.