Ultima oră

Electrocutat in transformator

Ziarul de Vrancea
4 iul 2008 873 vizualizări
Seful unei echipe de la Electrica Focsani s-a electrocutat incercind sa le explice muncitorilor cum sa repare o defectiune la un cablu de inalta tensiune u in urma incidentului o parte din oras a ramas ieri dimineata fara electricitate

Seful unei echipe de la sucursala Electrica Focsani s-a electrocutat ieri dimineata, incercind sa dea explicatii muncitorilor cu privire la o lucrare de rutina. Gheorghe Pietroiu, 48 ani, a intrat in interiorul unui punct de transformare electric de pe strada Gheorghe Magheru si, gesticulind pentru a da indicatii, a produs arcul electric nestiind sau omitind faptul ca tensiunea pe cablul de inalta tensiune la care urma sa se efectueze interventia nu fusese deconectata. Acesta a suferit arsuri grave pe corp si se zbate acum intre viata si moarte la un spital din Bucuresti. "Barbatul era echilibrat si constient. I s-a pus o perfuzie si oxigen si a fost invelit cu o folie izoterma, dupa care l-am dus de urgenta la spital", ne-a precizat dr. Simona Ionescu de la Ambulanta. De la Unitatea de Primiri Urgente, victima a fost transferata imediat la Terapie Intensiva. "Are arsuri de gradul IV pe fata, torace si miini, pe 70 la suta din corp. Bolnavul prezinta risc vital major", ne-a spus Oana Racu, purtatorul de cuvint al Spitalului Judetean de Urgenta Focsani. Cum starea ranitului este grava, medicii l-au transferat la Spitalul Floreasca. In urma sa, in interiorul transformatorului s-a produs un incendiu care a fost stins de pompieri. "Datorita interventiei rapide, pagubele au fost limitate la arderea intrerupatorului si a cutiilor terminale ale cablului electric aflat in postul de transformare. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit ca urmare a interventiei necorespunzatoare a unei persoane asupra transformatorului electric aflat sub tensiune", ne-a spus slt. Cristina Duta, purtatorul de cuvint la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. In urma incendiului, o parte din locuitorii orasului au ramas ieri dimineata fara alimentare cu energie electrica. Printre strazile afectate a fost si bulevardul Unirii. De asemenea, colegiile Cuza si Unirea, Scoala 5 au ramas fara electricitate. Potrivit purtatorului de cuvint al Electrica, Maria Matei, defectiunea a fost remediata in timp record, la ora 9.31. (Raluca MANOLACHE, Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.