Ultima oră

Examene auto la calculator

Dan Chiriac
1 iul 2008 1093 vizualizări
Proba teoretica se va sustine in fata PC-ului, sub supraveghere video Directia Generala pentru Inmatriculari Vehicule si Permise Auto isi doreste sa creasca tot mai mult corectitudinea examenelor pentru obtinerea permisului de conducere.

Pentru a evita o mare parte din suspiciunile care apareau la proba teoretica, conducerea a hotarit ca proba sa se desfasoare computerizat. Acest lucru a fost implementat deja la Pitesti, unde au fost multe nereguli in acest sens. Acolo s-a realizat prima sala computerizata pentru sustinerea probei teoretice, poate si datorita faptului ca intreaga conducere a Serviciului de Permise Auto este implicata intr-un imens scandal. Ieri, sistemul a fost pus in functiune si in Capitala. Bucurestenii urmeaza sa sustina de acum incolo proba scrisa pentru permis, tot in fata calculatorului. In perioada urmatoare, sistemul va fi montat la nivelul intregii tari. "Masura este foarte buna, elimina suspiciunile si astfel proba teoretica va fi obiectiva. Si la nivelul judetului vom incerca sa implementam sistemul computerizat cu supraveghere video. Fiecare post de lucru va fi supravegheat de doua camere de luat vederi, astfel incit nu se va mai putea face nici un fel de interventie. Camerele vor prelua cite trei imagini in timpul examenului, astfel incit orice miscare va fi vazuta pe video. Cum si la proba practica vor fi martori, de acum incolo va fi imposibil de viciat rezultatul la un examen auto. Acesta va deveni astfel mult mai transparent si vor fi eliminate multe dintre suspiciuni", ne-a declarat comisarul sef Marian Patrascu, seful Serviciului Public Comunitar pentru Inmatriculari Vehicule si Permise Auto Vrancea. Un prim pas in inagurarea acestui sistem a fost facut de Scoala de Soferi Scorpion care urmeaza sa dea in folosinta o sala computerizata, care poate corespunde cerintelor politistilor. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 15 ore, 19 minute, 1 secunda
Daca la proba teoretica am putea zice ca e ok cat de cat cine ne garanteaza ca martorii de la proba practica sunt incoruptibili? Daca vor fi mereu aceeasi nu se stie!!!!!
, acum 739371 zile, 15 ore, 19 minute, 1 secunda
Daca testele computerizate nu vor fi alese aleator din grilele posibile tot se pot maslui. De asemenea ar trebui sa existe o comisie de supraveghere video real-time pentru a descoperi eventualii citeste integral
, acum 739371 zile, 15 ore, 19 minute, 1 secunda
6wvS9r rdkdyqgaofsp, [url=http://wtzpptlkyxmy.com/]wtzpptlkyxmy[/url], [link=http://dnyvwweizxay.com/]dnyvwweizxay[/link], http://zlohvpnoonfk.com/
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.