Ultima oră

Pe canicula, ploaie de controale la alimente si piscine

Mihaela Beșleagă
2 iul 2008 959 vizualizări
Sezonul estival vine si cu risc de toxiinfectii, de aceea inspectorii OPC intensifica verificarile la alimentele perisabile, in restaurante, dar si in zonele de agrement

Inspectorii Protectiei Consumatorilor vor face controale frecvente pe toata perioada verii pentru verificarea produselor alimentare perisabile, dar si a spatiilor de agrement, precum piscine si stranduri. Vor fi verificate: magazinele, fast-food-urile, restaurantele, terasele, rotiseriile, berariile, unitatile de alimentatie publica si chioscurile din incinta strandurilor, piscinelor, bazinelor de inot, locurile preferate ale romanilor pe toata perioada estivala. "Pina inclusiv in luna august, tinem sub observatie aceste unitati, impreuna cu cei de la Sanepid", spune ing. Dumitru Dila, inspectorul sef al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Vrancea. Inspectorii Protectiei Consumatorilor va sfatuiesc sa acordati o atentie sporita alimentelor, precum si serviciilor pe care le achizitionati pe vreme de canicula. Astfel, la cumpararea alimentelor din magazine: verificati data durabilitatii minimale a produsului; verificati daca este respectata temperatura la care trebuie depozitat produsul alimentar ales si respectati si dumneavoastra aceasta temperatura acasa; nu cumparati alimente din locuri neautorizate. "In restaurante, e bine sa acordati o atentie deosebita starii de curatenie din unitate, avind in vedere ca inspectorii au constatat deseori in controale incinte cu pereti murdari, cu zugraveala exfoliata, fete de masa si grupuri sanitare murdare, in care mirosul de clor te «sufoca»", precizeaza inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor. De asemenea, daca aveti suspiciunea ca un produs este alterat, refuzati mincarea. In cazul fripturilor, prezenta unor zone "mai arse" poate masca un anumit grad de alterare a carnii din care a fost preparata. La consumarea inghetatei, un produs foarte cautat in zilele calduroase, e recomandabil sa nu cumparati produsul la care constatati ca ambalajul este murdar sau nu este inchis etans si care prezinta data durabilitatii minimale modificata. Cei care merg la piscine, stranduri, bazine de inot sau alte zone de imbaiere publice, e bine sa verifice afisarea vizibila a preturilor serviciilor, existenta unui registru de evidenta a calitatii apei pentru imbaiere, existenta anexelor la bazinele de inot si piscine (vestiare, dusuri) si respectarea starii de curatenie. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.