Ultima oră

Spitalele vrincene au inceput sa plateasca prima de stabilitate

Raluca Manolache
30 iun 2008 951 vizualizări
Spitalele din Vidra si Odobesti si-au bonificat deja salariatii, pentru a-i mentine in sistem Personalul din sistemul sanitar vrincean a inceput sa primeasca prima de stabilitate, care este egala cu salariul de baza corespunzator functiei, gradului sau treptei profesionale.

Unele spitale din judet au facut, deja, un efort financiar pentru a respecta legislatia in vigoare care prevede ca personalul din sistemul sanitar beneficiaza in trimestrele II si IV al fiecarui an calendaristic de cite o prima de stabilitate. La Spitalul Vidra, salariatii au primit astfel aproximativ 80.000 lei. "In aceasta luna, cind au primit salariile le-a fost acordata si prima de stabilitate. Am avut bani pentru ca au fost servicii medicale suficiente, care au fost decontate de Casa de Asigurari de Sanatate. Este un efort financiar, dar aceasta prima este bine venita pentru ca majorarile salariale din acest an sint mici. Am avut bani si fara sa diminuam cheltuielile la alte capitole bugetare", a declarat doctorul Mihai Jalova Racovita, managerul spitalului. Si salariatii de la Spitalul Odobesti au primit banii promisi de Ministerul Sanatatii Publice. Doctorul Ilie Manole, managerul unitatii spitalicesti, spune ca prima de stabilitate a fost acordata acum trei luni. "Ne-am descurcat cu banii. Ne-am incadrat in fondurile alocate si am platit prima de stabilitate acum 3 luni", a precizat acesta. Conform legislatiei in vigoare, de prima de stabilitate beneficiaza personalul care isi desfasoara activitatea in baza unui contract individual de munca pe durata determinata sau nedeterminata. In cazul in care personalul din sistemul sanitar care a beneficiat de prima de stabilitate inceteaza raporturile de munca, din motive imputabile acestuia, in cursul anului calendaristic pentru care s-a acordat prima de stabilitate, are obligatia de a restitui suma primita. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.