Ultima oră

Tribunalul Vrancea a primit bulina rosie

Nicoleta Cristea
30 iun 2008 899 vizualizări
Avertizarea asupra pericolului la care se expun cei care intra in sediul tribunalului este de vineri mult mai clara, o data cu montarea unei buline, care se aplica cladirilor cu risc seismic ridicat.

"Am decis ca, in locul unei simple avertizari privind clasa seismologica in care se incadreaza cladirea Tribunalului Vrancea, sa montam o bulina rosie. Cine vine aici isi asuma intr-adevar riscul unei prabusiri la un cutremur de intensitate majora", a aratat presedintele Tribunalului Vrancea, Adrian Toni Neacsu. Potrivit concluziilor unei expertize efectuata in urma cu o luna, constructia se incadreaza in clasa de risc seismic I, iar o solutie ar fi mutarea intr-un alt spatiu pina la construirea unui nou Palat de Justitie, care, potrivit presedintelui Tribunalului Vrancea, ar putea dura intre 5 si 6 ani. Necesitatea mutarii Tribunalului Vrancea si a Judecatoriei Focsani intr-un alt spatiu a fost adusa la cunostinta autoritatior publice locale de peste un an, insa acum a intervenit situatia de urgenta. Problema e insa mult mai spinoasa, deoarece tribunalele si judecatoriile au nevoie de spatii adecvate pentru a functiona. Potrivit unui act normativ care face referire la noile sedii de tribunal, acestea nu pot fi construite la periferia orasului, si trebuie ca justitiabilii se poata ajunge usor cu mijloacele de transport. In plus, la dimensiunea pe care o are Tribunalul Vrancea si Judecatoria Focsani, este exclusa o desfasurare mai mica de 9 mii de metri patrati. (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 1 ora, 19 minute, 59 secunde
www.lookfor.ro
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.