Ultima oră

ASP-urile ar putea fi reorganizate

Raluca Manolache
30 iun 2008 868 vizualizări
Ministerul Sanatatii vrea sa treaca Autoritatea de Sanatate Publica in subordinea unei agentii Ministerul Sanatatii Publice (MSP) intentioneaza sa treaca Autoritatile de Sanatate Publica (ASP) in structura agentiilor nationale si regionale.

Potrivit unui proiect al autoritatilor sanitare, noile structuri ar urma sa se infiinteze in vederea descentralizarii si externalizarii unor activitati operative ale ministerului. Ordonanta de urgenta privind modificarea legii referitoare la reforma in sanatate prevede ca MSP va avea trei agentii specializate: sanatate publica si asistenta medicala, in subordinea careia se vor afla si ASP-urile, controlul sanitar de stat, dispozitive medicale si infrastructura. "Autoritatea de Sanatate Publica nu se desfiinteaza. Se intentioneaza infiintarea unor agentii nationale in care se vor incadra si ASP-urile", a declarat dr. Cornelia Draguna, directorul ASP Vrancea. In acest moment, la ASP Vrancea sint angajate peste 55 persoane, care isi desfasoara activitatea la Compartimentul de Asistenta comunitara, la Compartimentul de Promovare a Sanatatii, la Serviciul Programe de Sanatate, la Serviciul de supraveghere/control boli transmisibile, etc. De asemenea, ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, doreste sa modifice si modul de finantare a Unitatilor de Primiri Urgente (UPU) din spitalele publice. Astfel, ar urma ca serviciile medicale oferite de medici persoanelor neasigurate sa fie platite de la bugetul de stat si nu din fondul unic de asigurari. "Asistenta medicala de urgenta asigurata gratuit pentru toti cetatenii este, de asemenea, una din preocuparile MSP. De aceea am preluat la bugetul de stat inca o parte din cheltuielile acestui domeniu", se arata intr-un comunicat al MSP. Si Serviciul de Ambulanta ar urma sa primeasca fonduri de la bugetul de stat pentru anumite cheltuieli: medicamente, materiale sanitare si asigurarea autosanitarelor. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.