Ultima oră

Soarele baga oamenii in spital

Raluca Manolache
27 iun 2008 995 vizualizări
O femeie a ajuns la Spitalul Judetean dupa ce a stat prea mult la soare u medicii se asteapta la cresterea numarului de persoane afectate de razele solare in aceste zile caniculare

Soarele care straluceste cu putere in aceste zile aduce vrincenii in spital. Astfel, la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani a ajuns, miercuri, o femeie de 37 ani, din oras, cu arsura solara de gradul intii. Dupa ce a stat prea mult la plaja fara sa se protejeze, femeia a avut nevoie de ingrijiri medicale. "Pacienta acuza usturimi si dureri. Nu prezenta simptomatologia insolatiei. In acest caz s-a facut un pansament, vaccinul antitetanos si i s-a prescris o reteta pe care trebuie sa o urmeze pentru ca nu a necesitat internarea", a spus Oana Racu, purtator de cuvint al Spitalului. Medicii se asteapta ca numarul pacientilor afectati de razele solare sa creasca in urmatoarea perioada. "Se asteapta cresterea numarului de persoane care ajung cu arsuri solare din cauza temperaturile ridicate. Medicii recomanda vrincenilor sa nu se expuna la soare intre orele 10.00 - 16.00 si sa foloseasca o crema protectoare cind stau la plaja", mai spune Oana Racu. Semnele arsurilor solare apar in mod obisnuit la citeva ore dupa expunerea la soare si se manifesta prin durere, inrosirea pielii si, ocazional, aparitia unor basicute cu lichid. Medicii mai atrag atentia si asupra insolatiei, care poate aparea din cauza actiunii directe a razelor solare asupra capului. Medicul Carmen Turcan, consilier la Autoritatea de Sanatate Publica, spune ca prevenirea insolatiei se poate realiza prin reducerea timpului de expunere la razele solare, consumarea unor cantitati de apa adecvate temperaturilor de afara, purtarea ochelarilor de soare si protejarea capului cu palarii sau sepci. "In aparitia insolatiei exista o prima faza, prevestitoare, cind apar dureri de cap si ameteli, moleseala si senzatia de infundare a urechilor, inrosirea obrajilor, transpiratie si greata, accelerarea pulsului si a respiratiei", a aratat Carmen Turcan. In cazul in care aveti aceste simptome dupa ce ati stat foarte mult in soare trebuie sa va prezentanti la medic pentru un consult. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.