Ultima oră

Sezonul estival a adus mai multi in hoti in trenuri

Raluca Manolache
26 iun 2008 837 vizualizări
Acestia prefera sa actioneze noaptea, cind fura bagajele calatorilor adormiti Politistii de la Transporturi Feroviare Focsani au mai mult de munca in sezonul estival pentru ca in aceasta perioada isi fac aparitia si hotii de bagaje pe calea ferata.

Cei pusi pe capatuiala actioneaza mai ales noaptea, cind calatorii adorm in compartimente si uita de bunurile pe care le au cu ei. In acest week-end oamenii legii au prins o banda de hoti care actiona cu preponderenta pe timpul noptii. Ovidiu Mindrila, 26 ani, Cetizen Romanici, 22 ani si Cezar Florian M., 16 ani, toti din judetul Bacau, au fot prinsi de politisti dupa ce au furat poseta unei femei. Cei trei hoti sint cunoscuti de politistii din Vrancea, care ii sfatuiesc pe calatori sa fie mai atenti la bagaje in momentul in care se urca in tren. Subinspectorul Romeo Ilie, de la postul de politie TF Focsani, spune ca tinerii umbla in grup si frecventeaza trenurile care opresc in garile Adjud si Bacau. "Nu folosesc acte de violenta si profita de faptul ca unii calatori dorm. Asupra unuia dintre hoti s-au gasit si cinci telefoane mobile pe care nu le-a putut justifica. In urma cercetarilor s-a constatat ca acestea au fost furate de la diversi calatori. Au fost cercetati in nenumarate rinduri pentru furt de la calatori", ne-a declarat Romeo Ilie. Oamenii legii le sugereaza calatorilor sa fie foarte atenti in momentul in care merg cu trenul pe timp de noapte, mai ales in perioada estivala. "Trebuie sa fie vigilenti, sa nu doarma pe timpul calatoriei si sa tina bagajele cit mai aproape de corp", a spus Romeo Ilie. De asemenea, politistii apeleaza la simtul civic al calatorilor pentru a anunta angajatii CFR in caz ca vad persoane suspecte. In urmatoarea perioada vor fi realizate mai multe actiuni pentru prevenirea furturilor din tren, actiuni la care vor participa si politisti din alte judete. (Raluca MANOLACHE)


Bagaj suspect in Gara Focsani


Politistii de la Transporturi Feroviare (TF) Focsani vor participa, vineri, la o aplicatie tactica ce va consta in identificarea unui colet suspect, parasit in gara. Astfel, intre 10.20 -11.30 echipele de interventie vor lua cu asalt Gara Focsani pentru a identifica un bagaj suspect si pentru a elimina posibila amenintare pentru calatori. "Vom elibera perimetrul potential periculos, in sensul ca persoanele aflate in acea zona vor fi evacuate. Trenurile vor fi oprite in afara statiei, daca va fi necesar", a detaliat subinspectorul Romeo Ilie, de la Politia TF Focsani. Oamenii legii au pus afise in Gara pentru a anunta organizarea acestei actiuni astfel incit calatorii sa nu intre in panica. "Am initiat aceasta actiune chiar daca nu am avut probleme de acest gen. Vrem sa fim pregatiti pentru eventualele probleme", mai spune Romeo Ilie. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.