Ultima oră

Preot acuzat ca a luat credit cu acte false

Dan Chiriac
25 iun 2008 1270 vizualizări
Marian Feraru a ajuns preot dupa ce a fost cintaret bisericesc la biserica in care slujeste preotul Nicolae Dumbrava

Un preot din Focsani, care slujeste intr-o parohie din judetul Buzau, va ajunge in fata instantei de judecata pentru ca a incalcat poruncile divine. Slujitorul bisericesc risca sa ajunga dupa gratii si sa fie caterisit dupa ce, impreuna cu alte trei persoane, a luat credite de la o banca, folosindu-se de acte false. Marian Feraru, 28 ani, a fost mai multi ani cintaretul preotului Nicolae Dumbrava din Focsani, cercetat la rindul sau, intr-un alt dosar penal, pentru furt. "Feraru a fost cintaretul preotului Dumbrava, dupa care a absolvit Teologia, devenind preot. A primit repartitie intr-o localitate din judetul Buzau", ne-a spus protopoul Nicolae Cobzaru. In timpul anchetei, procurorii au stabilit ca Marian Feraru, 28 ani, Anisoara Stefan, 38 ani, Mirela Galoiu, 28 ani, si Stefan Constantin, 49 ani, toti din Focsani, au luat credite de la Banca Transilvania folosindu-se de adeverinte si alte acte false. Pe linga acest fapt, cei patru au fost reclamati pentru ca nu au returnat creditele la timp. Prejudicul creat de cei patru s-a ridicat la suma de 120.000 lei, potrivit rechizitoriului. Primii trei au fost trimisi in judecata pentru uz de fals si inselaciune, iar ultimul doar pentru tentativa de inselaciune. Preotul focsanean Marian Feraru risca sa fie caterisit daca va fi gasit vinovat. "Fiind vorba de o fapta penala grava, preotul va fi judecat atit de instanta civila cit si de cea bisericeasca. Depinde de abatare, dar in cazul sau este una grava si sanctiunea poate ajunge pina la caterisire", a adaugat protopopul Nicolae Cobzaru. Pentru faptele comise, daca vor fi gasiti vinovati, cei patru pot sta dupa gratii intre 2 si 6 ani. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 6 ore, 33 minute, 24 secunde
MARITI-LE SALARIILE SI NU VOR MAI RECURGE LA ASA CEVA
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.